Anar directament a les notícies

Compromís proposa la creació d’un banc d’aliments a Ontinyent

Publicat el en Governs amb Compromís

Josep Francés quelifica de ” autèntic desgavell” que alguns comerços llencen als contenidors aliments aptes aptes per al conum mentre milers de famílies tenen dificultats
El Grup Municipal de COMPROMÍS a l’Ajuntament d’Ontinyent ha presentat una moció al proper plenari municipal a la qual demana que el consistori cree de manera immediata un banc d’aliments a la ciutat. Tal com explica el portaveu de COMPROMÍS, Josep Francés, “seria un banc d’aliments gestionat o bé pel propi personal de l’Ajuntament o bé a través d’acords amb Ong’s o d’altres tipus d’entitats solidàries sense ànim de lucre”.
La moció contempla que es realitze un conveni amb les superfícies comercials dedicades al sector de l’alimentació, on s’establisquen els mecanismes necessaris per tal que els aliments, encara aptes per al consum, sobrants dels mercats, supermercats i hipermercats, puguen ser recollits i distribuïts a través del banc d’aliments. De la mateixa manera, al text es proposa sol·licitar al Consell de la Generalitat Valenciana l’aprovació urgent d’una normativa que prohibisca la desfeta sistemàtica d’aliments en bon estat per part del comerç d’aliments, parant especial atenció a les grans superfícies i cadenes comercials. Per a Josep Francés, “en la situació a la qual estem, es tota una paradoxa, per no dir un autèntic desgavell, veure com moltes de les superfícies comercials dedicades l’alimentació, llencen als contenidors tones d’aliments encara aptes per al consum, mentre centenars de milers de famílies tenen dificultats per arribar a final de mes”, assenyala.
Des de COMPROMÍS s’ha explicat que el nombre de famílies que viuen per sota del llindar de la pobresa, segons l’últim informe de Càritas, arriba ja a tocar el 24% del total de les llars a l’Estat Espanyol. A més, el 36% del total de les famílies valencianes, segons dades de l’INE, no tenen capacitat econòmica per tal d’afrontar despeses imprevistes, com ara la reparació d’electrodomèstics o activitats extraescolars per als seus fills. Segons estadístiques publicades per la Unió Europea, l’Estat Espanyol és el territori europeu on més ha augmentat la pobresa, representant el 10,7% del total de la UE.
Tal com afegeix el portaveu de COMPROMÍS, “La brutalitat de les dades obliga a les administracions públiques, i dins d’elles també als ajuntaments, a fer front a aquesta situació amb tots els elements que tingam a les mans. L’Ajuntament d’Ontinyent ha de mostrar que és una administració sensible a esta situació, i actuar en la mesura de les seues possibilitats”, conclou Josep Francés