Bota al contingut principal

L’Ajuntament de Tavernes de la Valldigna ha preparat estes darreres setmanes una actuació conjunta entre la Regidoria de Joventut i l’Agència de Desenvolupament Local per enllestir el programa “Apendre a emprendre” que té com objectiu el foment de la cultura emprenedora en els joves de Tavernes.

L’objectiu d’este programa, davant el context econòmic on es trobem a hores d’ara, és reforçar la formació i la difusió dels valors emprenedors en els joves de Tavernes, així com crear estructures de recolzament als joves emprenedors en la taxa complexa de definir, projectar, crear i fer créixer el seu propi negoci.

El programa preparat conjuntament entre Joventut i l’Agència de Desenvolupament Local fa una aposta ferma per impulsar una cultura emprenedora basada en quatre eixos fonamentals, com són la creativitat, la innovació, la responsabilitat i l’esperit emprenedor. El recolzament en cadascuna de les fases del projecte està instrumentalitzat en la Comunitat Valenciana des de la xarxa de recolzament a persones emprenedores classificades en els perfils de Batxillerat, Cicles de Formació Professional, Universitat i Formació per l’Ocupació.

El regidor de Joventut, Josep Llàcer ha manifestat que “l’Ajuntament de Tavernes i la Regidoria de joventut aposten per realitzar actuacions de foment de la promoció econòmica. Bona prova és este projecte de foment de la cultura emprenedora en els joves de Tavernes. La intenció és aprofitar tots els recursos que tenim al nostre abast a l’Agència de Desenvolupament Local de l’Ajuntament de Tavernes (aules homologades de formació, viver d’empreses, etc.), tot coordinant-nos amb altres administracions supramunicipals que són les que tenen les competències en el foment de l’ocupació”.

Llàcer ha remarcat que “en estos temps de crisi i dificultats econòmiques les administracions hem de treballar coordinadament per tal d’oferir unes estratègies i unes ferramentes útils per als joves de Tavernes que els servisquen per poder tirar endavant els seus projectes, la seua creativitat i les seues idees innovadores. De fet, este mes de setembre hem establert ja un calendari de treball per començar a aplicar les primeres accions d’este projecte i coordinar-nos amb els agents implicats”.

El programa consta d’un total de 46 accions, amb un pressupost estimat d’aplicació, exceptuant convenis de col•laboració, de 20.280 euros. Estes accions es desenvoluparan de manera gradual, cobrint distintes etapes. Este pla es concreta en una programació a tres anys, els resultats del qual i la seua valoració podran generar nous plans que donen continuïtat i consoliden les passes que es vagen donant-se, tenint en compte tant l’experiència i l’impacte del propi pla com l’evolució del context.

L’esmentat programa tracta d’obrir el model econòmic actual, i promourà en els joves, ja des de la infància, un canvi de mentalitat estructural, amb una sèrie d’accions que es desplegaran en tots els nivell formatius, des del batxillerat, la formació professional, ensenyaments universitaris i de formació per l’ocupació. La implantació d’este programa serà una tasca conjunta entre les Regidories de Joventut, Eduació, Desenvolupament Local i Participació Ciutadana juntament amb el Consell de la Joventut des de les comissions directives i tècniques.