Bota al contingut principal

L’Ajuntament de Tavernes ja ho té tot a punt i ben preparat perquè la ciutat visca les seues Festes Majors. Els actes s’iniciaran el divendres, dia 14, i duraran fins el dissabte, 22 de setembre, encara que només hi ha programats actes oficials els caps de setmana dels dies 14, 15, 16 i del 20, 21 i 22 d’aquest mes. Els dies 17, 18 i 19 no hi haurà actes oficials, però romandran tancats els carrers engalanats tota la setmana i es realitzaran les habituals activitats esportives, d’esplai i solidàries.

 

El consistori valler ha concentrat les activitats programades al voltant dels caps de setmana, que és quan la ciutadania pot realment gaudir de les festes. La programació festiva passa a estar centrada al llarg de 6 dies i, encara que el pressupost d’enguany està molt ajustat, hi ha novetats prou destacades.

 

La paella gegant per a la gent major es passa al divendres, dia 14 i repetirà com ubicació l’Espai Multiusos del Camp d’Esports. La Festa Estellés (FESTELLES) canvia de lloc d’ubicació i passarà al carrer Sant Agustí, amb un sopar popular d’aixella i termini per a comprar els tiquets fins el dia 13. El ball de disfresses dels menuts i dels majors se celebraran el mateix dia, el divendres dia 21. Per poder participar-hi, les comparses podran inscriure’s fins el dia 19 de setembre en la Casa de la Cultura. El jurat qualificarà especialment la creativitat  i es tindrà en compte l’elaboració pròpia del vestuari; l’originalitat; el maquillatge o els complements que acompanyen l’ambientació musical de cada comparsa. Els premis seran 700 euros per al grup guanyador, 600 per el segon i 300 euros al tercer premi. La millor posada en escena té un premi de 150 i la participació 50 euros. La Festa de les disfresses serà a la plaça Major amb l’orquestra Crash.

 

L’Ajuntament de Tavernes també ha previst la realització del Primer Concurs de Grafits, els guanyadors del qual rebran premis en metàl·lic, a més de la possibilitat de pintar el grafit del Parc de Cantalot.

 

El Passeig del País Valencià és un nou punt geogràfic a emprar en les festes, i concretament serà lloc d’ubicació d’actes el dissabte dia 15. Novament hi haurà “Bous al Carrer”, celebrant-se des del dijous, dia 20, fins dissabte, dia 22, en horari de migdia. El dissabte, darrer dia de les festes, hi haurà també bous de nit. L’Ajuntament ha previst la possibilitat de llogar cadafals i el termini de reserva finalitza el divendres, 7 de setembre.

 

Els carrers engalanats romandran tancats tota la setmana de festes, des del dissabte, dia 15, fins el dissabte 22. Els veïns que vulguen participar-hi han d’indicar a l’Ajuntament per registre d’entrada fins el divendres dia 7. La sol·licitud informarà del carrer i dels trams afectats, que es podran tancar de manera oficial després de la processó de la baixada.

El pressupost de les Festes Majors de Tavernes de la Valldigna s’ha ajustat a l’actual situació econòmica i a la realitat financera del consistori, que recentment ha vist aprovat pel govern central el seu pla d’ajust. Així i tot, l’Ajuntament repartirà quasi 12.000 euros en premis en els diferents concursos de xarangues, disfresses, carrers engalanats, ral·li fotogràfic i tir i arrossegament de cavalls.