Anar directament a les notícies

El BLOC-Compromís presenta una moció per a crear un Banc d’Aliments a Burjassot

Publicat el en Governs amb Compromís

“El nostre objectiu, ha declarat Emili Altur, portaveu municipal del BLOC-Compromís, és que cap persona passe fam a Burjassot”

 

                                                           
El Grup Municipal del BLOC-Compromís a l’Ajuntament de Burjassot ha presentat una moció per al proper ple municipal a la qual demana que el consistori cree de manera immediata un banc d’aliments a la ciutat. Tal com explica el seu portaveu, Emili Altur, “aquest seria un banc d’aliments gestionat o bé pel propi personal de l’Ajuntament o bé a través d’acords amb ONG’s o d’altres tipus d’entitats solidàries sense ànim de lucre”.
La moció contempla que es realitze un conveni amb les superfícies comercials dedicades al sector de l’alimentació, on s’establisquen els mecanismes necessaris per tal que els aliments, encara aptes per al consum, sobrants dels mercats, supermercats i hipermercats, puguen ser recollits i distribuïts a través del banc d’aliments. De la mateixa manera, al text es proposa sol·licitar al Consell de la Generalitat Valenciana l’aprovació urgent d’una normativa que prohibisca la desfeta sistemàtica d’aliments en bon estat per part del comerç d’aliments, parant especial atenció a les grans superfícies i cadenes comercials.

Emili Altur ha declarat que, “en l’actual situació de crisi econòmica en la qual estem immersos, ha de ser un objectiu fonamental d’aquest Ajuntament que cap veïna o veï de Burjassot passe fam i per això hem de posar a l’abast de la ciutadania tots els mitjans necessaris per tal d’evitar-ho”. 

Tal i com explica la moció del BLOC-Compromís a l’Ajuntament de Burjassot, el nombre de famílies que viuen per sota del llindar de la pobresa, segons l’últim informe de Càritas, arriba ja a tocar el 24% del total de les llars a l’Estat Espanyol. A més, el 36% del total de les famílies valencianes, segons dades de l’INE, no tenen capacitat econòmica per tal d’afrontar despeses imprevistes, com ara la reparació d’electrodomèstics o activitats extraescolars per als seus fills. Segons estadístiques publicades per la Unió Europea, l’Estat Espanyol és el territori europeu on més ha augmentat la pobresa, representant el 10,7% del total de la UE.

“Per això mateix, ha conclòs Altur, una de les paradoxes amb les quals ens trobem, és veure com moltes de les superfícies comercials dedicades a l’alimentació, llancen als contenidors tones d’aliments encara aptes per al consum, mentre centenars de milers de famílies tenen dificultats per arribar a final de mes.  La brutalitat de les dades obliga a les administracions públiques a fer front a aquesta situació amb tots els elements que es tinguen a les mans”.