Bota al contingut principal

Va adreçat a monitors de temps lliure i capacita per coordinar i dirigir grups juvenils, centres de vacances o escoles d’estiu

Fomentar la formació entre els joves de cara a ampliar el seu ventall d’oportunitats laborals. Amb aquest objectiu la Regidoria de Joventut de l’Ajuntament d’Ontinyent col·labora amb l’Escola Animadors Juvenils Ensenya de Fusta (EAJEF) en la posada en marxa d’un curs d’Animador Juvenil que tindrà lloc del 2 d’octubre i fins al 22 d’abril a la ciutat.

L’acte de presentació del curs tenia lloc aquest matí a la seu del Consell Local de la Joventut d’Ontinyent (CLJO, al Carrer Jaume I el Conqueridor, 13), on s’impartiran els continguts teòrics del curs, i on es poden realitzar ja les inscripcions fins al 28 de setembre. Allí, el regidor de Joventut, Pepe Pla, explicava que el curs, adreçat a joves amb el certificat de Monitor de Temps Lliure o que puguen acreditar dos anys d’experiència en activitats d’animació infantil i juvenil, “ve a suposar la culminació de les 7 edicions que s’han fet a la ciutat de Monitors de Temps Lliure, donant un pas endavant i capacitant a estos monitors i monitores per desenvolupar tasques més complexes”.

 

En aquest sentit, i tal com explicava des de l’EAJEF el seu Secretari Santiago Alegri, el curs capacita per coordinar i dirigir grups juvenils, activitats socioeducatives en el temps lliure, centres de vacances, escoles d’estiu, campaments o granges escoles, entre d’altres. La part teòrica s’impartirà d’octubre a desembre, i la part pràctica de gener a abril, amb dos mòduls a l’aire lliure en règim d’acampada i alguns en el format d’aula virtual per internet, amb l’objectiu “d’adaptar el curs a les característiques de l’alumnat i a les seues necessitats”, tal com explicava el Director de l’EAJEF, José Luis Ulizarna.

 

El delegat de l’EAJEF a la zona i Director del curs, Rafa Sanchis, agraïa a l’Ajuntament d’Ontinyent “esta nova oportunitat que dona a la formació dels i les joves”, explicant que les classes s’impartiran divendres de vesprada i dissabtes al llarg del dia en caps de setmana alterns, sent necessari un mínim de 25 inscrits, i plantejant-se duplicar el grup si la demanda supera les 35 places.

 

Pepe Pla recordava per últim que des del CLJO s’havia demandat molt aquest curs, “que creguem que serà molt profitós i que recomanem, perquè està homologat i acreditat per la Generalitat Valenciana i capacita els alumnes per a optar a noves eixides laborals en aquesta matèria”, destacava el regidor.