Bota al contingut principal

Girona respon a les consultes i propostes dels ciutadans via Internet

 

Els veïns i veïnes d’Almussafes tenen dos opcions per a contactar directament amb la màxima autoritat municipal a través de la xarxa.  Les propostes, suggeriments o queixes que se li plantegen a Albert Girona per mitjà de la plataforma de participació ciutadana “Bústia ciutadana” o accedint a l’aplicació virtual “Parla amb l’alcalde” són ateses de forma ràpida pel seu destinatari i representant polític, qui respon directament a cada un dels internautes interessats en un termini màxim d’una setmana. Des del passat mes de gener i fins a l’actualitat, un total de 50 veïns han formulat les seues peticions utilitzant per a això una de les dos ferramentes tecnològiques que es troben al seu abast, en l’actualitat.

 

Durant el present any, el consistori d’Almussafes ha registrat mig centenar d’entrades en l’aplicació “L’alcalde respon” habilitada en la pàgina web municipal www.almussafes.es. Esta plataforma virtual de participació ciutadana que planteja dos possibilitats a l’hora de contactar de forma ràpida i directa amb el president de la corporació està tenint una gran acollida entre els ciutadans d’esta localitat de la Ribera Baixa, els que no dubten a l’hora de plantejar-li les qüestions més diverses.

 

“La nostra obligació com a representants públics i governants és la d’atendre als nostres veïns, no sols de forma presencial, sinó també utilitzant la xarxa, una opció tecnològica plena de possibilitats amb què ens trobem plenament compromesos, ja que és simptomàtica del dinamisme ciutadà existent en la nostra població”, explica l’alcalde i, al mateix temps, regidor de Comunicació, Albert Girona.

 

A més d’agilitzar les relacions entre ajuntament i ciutadania i incitar al diàleg, este punt de trobada virtual dota de major transparència les accions municipals i fomenta la participació ciutadana en tots els aspectes de la vida pública, tant en l’àmbit civil com a polític.

 

Els veïns parlen

En este sentit, en les aplicacions “Bústia ciutadana” i “Parla amb l’alcalde” se li han plantejat a la màxima autoritat municipal propostes que han permés accelerar la solució de diferents problemàtiques relacionades amb qüestions urbanístiques o amb el servici de neteja de vies públiques de la localitat, entre altres. En este sentit, destaca la petició d’un veí per a reduir costos a les arques municipals prèvia remodelació del tipus d’enllumenat públic, la referida a la instal·lació d’una zona de jocs infantils en un jardí públic o la que apostava per establir un control sobre l’ús de la desnitrificant local.

Les consultes particulars sobre la instal·lació dels comptadors d’aigua, les subvencions destinades a la vivenda jove o els horaris de les instal·lacions esportives també protagonitzen este espai virtual, que servix, així mateix, per al trasllat de queixes basades en temàtiques tan diverses com la incorrecta circulació pel nucli urbà, la tala de les palmeres afectades pel punxegut roig, la plaga de panderoles o les defecacions dels gossos en les vies públiques.

 

Totes estes entrades al portal han obtingut la corresponent resposta directa del propi president de la corporació i, si és el cas, també del tècnic responsable del departament corresponent, complint el compromís adquirit de contestar en un termini màxim d’una setmana.

 

Els agraïments en resposta a l’acció municipal desenrotllada després de l’emissió dels diferents suggeriments tampoc s’han fet esperar i destaca el remés per un ciutadà després de la solució executada pel consistori municipal per a posar punt final a un encreuament perillós del nucli urbà.