Anar directament a les notícies

El centre de formació d’adults d’Almussafes adapta el programa educatiu 2012-2013 a la demanda dels estudiants

Publicat el en Governs amb Compromís

Els veïns aposten principalment pels cursos d’anglés i els Cicles Formatius de Grau Superior 

L’ajuntament amplia la ràtio i els horaris dels programes més sol·licitats i suprimix els que no generen la demanda suficient

El passat dia 20, el centre municipal de formació de persones adultes d’Almussafes va tancar el període de matriculació per als empadronats en la localitat en els nou programes formatius oferits en el present curs educatiu 2012-2013. De nou, l’escola municipal va presentar un total de 520 places, que es van cobrir en un 80% en tan sols la primera jornada d’inscripcions. La recessió econòmica ha afectat la demanda dels usuaris, ja que els cursos d’anglés i l’accés a cicles formatius de grau superior han patit un increment notable de peticions enfront del programa d’accés a la Universitat, que no ha cobert el mínim oferit. El resultat del procés de matriculació, ha portat al consistori municipal a aplicar una sèrie de modificacions en els horaris i en les ràtios dels diferents cursos, per a adaptar-los a l’actual situació.

El pròxim dia 1 d’octubre s’iniciaran oficialment les classes en el Centre Municipal de Formació de Persones Adultes d’Almussafes, escola pública de FPA, autoritzada per la Conselleria d’Educació, pionera i model d’educació en la comarca de la Ribera.

Conclòs el termini de matriculació per al curs educatiu 2012-2013, l’Ajuntament ha detectat alguns canvis en les peticions registrades per l’alumnat que li han portat a aplicar una sèrie de modificacions en l’oferta educativa plantejada en un principi per a la present edició. “Els responsables polítics hem de donar resposta a les necessitats que ens plantegen els nostres veïns i veïnes, per la qual cosa hem optat per variar el programa educatiu oferit, adequant-lo a la demanda existent”, explica la regidora d’Educació, Elia Alepuz.

La primera mesura ha afectat el curs d’accés a la Universitat per a majors de 25 anys. Amb una ràtio màxima de 25 alumnes, tan sols sis es van matricular en el mateix, per la qual cosa l’ajuntament ha decidit suprimir el programa per al present curs educatiu.

Com a conseqüència d’este alliberament d’hores del professorat, s’amplia l’accés als Cicles Formatius de Grau Superior, oferint per primera vegada les assignatures de l’especialitat. Este programa és un de què més variacions ha patit quant a la demanda, ja que el primer dia es van cobrir les 30 places oferides, quedant cinc alumnes en llista d’espera. La solució aplicada ha sigut l’ampliació de la ràtio permesa a un total de 35.

Un total de 180 almussafenys trien l’anglés

Durant el període d’inscripció, tots els alumnes interessats van poder realitzar la corresponent pre matrícula, un fet que li ha donat la clau a l’ajuntament de la verdadera demanda existent. “Indubtablement, enguany la nostra oferta no s’adaptava a les necessitats reals dels nostres veïns, per la qual cosa hem apostat per donar una resposta efectiva a les seues necessitats educatives ampliant cursos i augmentant el nombre d’alumnes dels programes més sol·licitats fins a cobrir la totalitat de les 180 peticions registrades”, argumenta l’edil delegada.

L’anglés nivell iniciació no ha patit cap modificació, encara que el Bàsic 1 ha vist augmentar la seua ràtio a 35 alumnes, enfront dels 30 previstos en un primer moment. No obstant això, la major variació s’ha aplicat als nivells Bàsic 2 i Intermedi, els quals doblegaran l’horari per a donar cabuda als 43 alumnes que ja copaven sengles llistes d’espera.

Noves tecnologies per a la matriculació

Per a evitar les cues innecessàries durant el període de matriculació en els cursos objecte d’una major demanda estudiantil, l’Ajuntament d’Almussafes està estudiant la possibilitat d’incorporar, el pròxim curs educatiu, la inscripció via Internet, sol·licitant prèviament un codi d’accés. “Este sistema ja està funcionant en  la Regidoria d’Esports amb un resultat molt positiu”, conclou Alepuz.