Bota al contingut principal
  • La mostra fotogràfica Història d’una Vila s’inaugurarà dilluns que ve dia 15

 

L’Ajuntament d’Almussafes donarà inici la setmana que ve a la XXXIV edició de la Setmana de la Tercera Edat amb la inauguració de la quarta exposició fotogràfica que, davall el títol Història d’una Vila, presenta més de dos centenars d’imatges antigues, cedides pels propis veïns i veïnes de la localitat. Durant tota la setmana i fins al diumenge dia 21, el col·lectiu de jubilats i pensionistes de la localitat disfrutarà d’una àmplia i variada agenda d’actes programats en el seu honor des de la Regidoria de la Tercera Edat.

 

L’Homenatge als majors d’Almussafes d’enguany 2012 arrancarà dilluns que ve dia 15, a partir de les 17 hores, amb la tradicional berenar amb xocolate i mona que es degustarà en la Llar del Jubilat i amb posterioritat, l’edil de la Tercera Edat, Esperanza Carbonell i l’alcalde, Albert Girona, inauguraran oficialment la mostra fotogràfica Història d’una Vila, una recopilació de més de 230 imatges de la localitat i dels seus veïns, cedides pels propis majors. L’exposició, en la que es representen moments històrics ambientats durant finals del segle XIX i la pràctica totalitat del XX, es podrà visitar fins al pròxim dia 16 de novembre, en el hall de la Llar del Jubilat.

 

La segona jornada de celebracions estarà dirigida pel Cor del Cercle d’Arts Leopoldo Magenti d’Almussafes. A partir de les 18 hores, els seus integrants delectaran els residents de la Residència i Centre de Dia “La Vila d’Almussafes” amb la interpretació de consagrats temes com “Mareta, mareta” o “Ànima, cor i vida”, entre altres.

 

Per la seua banda, el grup de teatre Cresoles d’Almussafes, de l’escola de teatre municipal, integrada per membres de l’Associació de jubilats i pensionistes, serà el protagonista de la vesprada del dimecres 19, atés que a partir de les 18.30 hores sorprendran el públic amb l’espectacle Tres Forasters de Madrid. En la seua sèptima aparició pública, nou actrius i un actor seran els encarregats d’escenificar l’obra, dirigida per Josep Manuel Gil, davant de centenars d’espectadors.

 

La trenta-quatrena convocatòria de l’Homenatge a la Tercera Edat continuarà el dijous a la vesprada amb la celebració, en la Llar del Jubilat, de diferents campionats de jocs de taula, en els que els majors demostraran els seus coneixements d’estratègia en jocs tan dispars com el dòmino, el julep, el parxís o el burro, entre altres. Així mateix, a les18.30hores, tindrà lloc el segon concurs de dolços i salats per a majors, en el que es premiaran els tres plats més saborosos de cada categoria, a més d’obsequiar a la resta dels participants amb un detall.

 

Visites als nonagenaris i menjar multitudinària

A partir de les17.30hores del divendres dia 19, se celebrarà la tradicional visita oficial als jubilats nonagenaris, els que, igual que els seus antecessors, rebran una placa commemorativa per la seua longevitat. Les autoritats, acompanyades per membres de la directiva de l’associació de jubilats, rendiran homenatge en esta ocasió a una desena de majors.

 

Ja a la nit un sopar i un ball posaran la guinda festiva a una programació cultural que continuarà durant el dissabte a la nit, amb els populars balls del mantó i del farolet, i que es clausurarà diumenge que ve dia 21. Durant la jornada dominical, s’oficiarà una missa en honor dels jubilats i pensionistes i en acció de gràcies a la patrona de la localitat i, amb posterioritat, al voltant d’un miler de majors es donaran cita en el pavelló poliesportiu per a disfrutar de la ja tradicional menjar de germandat amb què es posarà punt final a l’Homenatge 2012.