Bota al contingut principal

El IV curs de psicologia positiva i desenrotllament humà aposta per donar resposta a les qüestions existencials més aborronadores

 

El Departament de Benestar Social del consistori d’Almussafes ja ha convocat la quarta edició del curs de psicologia positiva i desenrotllament humà, integrat en el servici assistencial de Psicologia Comunitària, creat l’any 2010. La iniciativa de donar resposta a les necessitats optimisme, intel·ligència emocional, benestar personal i creixement humà es manté durant el present curs 2012-2013, que s’inaugurarà, dijous que ve dia 18, amb una conferència centrada en “Les pors del segle XXI”.

 

Amb l’objectiu de continuar oferint ferramentes psicològiques per a aconseguir el benestar emocional i la maduració personal dels veïns i veïnes d’Almussafes, l’ajuntament, a través del seu Departament de Benestar Social, torna a apostar per la celebració del programa de psicologia positiva, que en esta nova convocatòria aposta principalment pel desenrotllament humà.

 

“Esta quarta edició del programa pretén ser un debat obert, participatiu i no dogmàtic per a la busca de respostes a les qüestions existencials més punyents, entre elles, quin és la millor vida possible”, comenta el psicòleg comunitari del Departament de Benestar Social, Salvador Quijal. De fet, el curs es dividix en 16 aprenentatges vitals o formes de ser que cal adoptar per a desenrotllar-se com a sers humans. Així mateix, cada bloc es compon de quatre apartats en què s’analitzen les forces existents en la societat que interferixen en el desenrotllament humà, es reflexiona sobre qüestions antropològiques, s’estudia l’itinerari que s’ha de seguir per a aconseguir el desenrotllament i creixement humà desitjat i s’implementen recursos per a aprendre noves formes de ser.

 

Les inscripcions per a participar en itinerari formatiu es van iniciar ahir dilluns dia 15 i conclouran dimecres que ve dia 24 en el Centre Cultural. La primera sessió de les 20 que inclou el taller s’impartirà el dijous dia 25, entre les18.30i les 20 hores. S’ha fixat una periodicitat setmanal per al curs, la clausura de la qual està prevista per al 16 de maig del 2013.

 

Amb caràcter previ al desenrotllament formal del programa, a les18.30hores de dijous que ve dia 18, Quijal oferirà la conferència inaugural del curs 2012-2013, davall el títol “Les pors del segle XXI”, també en la sala de conferències del Centre Cultural.