Bota al contingut principal

L’Alcalde d’Albaida, Josep Antoni Albert, el regidor d’Urbanisme, José Vicente Palasí, la regidora d’Educació, Lucia Company, i la Primera Tinent d’Alcalde, Eva Tormo, inauguraren ahir les obres d’ampliació de l’escola infantil municipal “La Vila”. De la mà de l’arquitecte municipal responsable del projecte, Joaquin Egea, les autoritats locals visitaren les noves instal·lacions i saludaren els xiquets i xiquetes que es trobaven al recinte escolar. L’empresa Construcciones Francés ha estat l’encarregada de portar endavant els treballs.

Les obres han tingut un cost de 80.000 euros i han estat finançades dintre del Programa Provincial d’Obres Públiques (PPOS) de l’any 2011 que concedeix la Diputació de València. Les millores consisteixen en una nova aula, equipada amb espai per a l’ensenyament, bany i dormitori, i la creació d’un espai de joc per als alumnes en el pati de l’escola infantil. El resultat ha estat un projecte que ha aconseguit compaginar la modernitat i la funcionalitat del nou edifici amb l’existència en el mateix entorn d’altres edificis dels anys 60, gràcies a l’esforç creatiu i d’integració que han fet els tècnics municipals encarregats del projecte.

A més, resulta especialment interessant el fet que des d’aquest nou edifici es puga gaudir del paisatge mediterrani propi de la nostra comarca, la qual cosa fa d’aquest un lloc on, a banda d’iniciar els més menuts en els fonaments de l’educació, visualment ja se’ls puga iniciar en els valors humans del respecte al medi ambient. “Amb aquestes millores intentem adequar els espais públics a les necessitats de la ciutadania d’Albaida, en aquest cas, en un àmbit tan prioritari com és l’educació. Per tant, hem d’aprofitar les ajudes en inversió que ens atorga la Diputació de València per actuar allà on més falta fa i l’escola infantil municipal “La Vila” necessitava d’una ampliació per continuar garantint un servei de qualitat”  ha afirmat Josep Antoni Albert, Alcalde d’Albaida.

Per la seua part, el regidor d’Urbanisme, José Vicente Palasí, ha destacat la importància que “els xiquets i xiquetes menuts del poble tinguen aquest espai ple de lluminositat des del que es pot gaudir de la visió d’un dels paratges naturals més emblemàtics de la comarca: el Benicadell. Per això, m’agradaria agrair el suport econòmic de la Diputació de València, perquè el que és realment important és que haguem sigut capaços de crear un nou edifici a Albaida, que marcarà  els primers anys de vida de les properes generacions albaidines, posant en valor un urbanisme més humà, més solidari, més sostenible i més participatiu.”