Bota al contingut principal

Compromís lamenta que la petició de compareixença de la Consellera de Medi Ambient, Isabel Bonig, no haja prosperat per a la comissió d’aquesta vesprada, malgrat la importància del tema, tant en termes mediambientals com en llocs de treball.
El diputat de Compromís, Juan Ponce, sosté que l’ERO promogut pel Consell repercutirà en la qualitat i biodiversitat dels espais naturals valencians al deixar-los pràcticament desatesos.
Des de que es va anunciar l’ERO que afectaria a més de 400 treballadors i tècnics mediambientals, Compromís va presentar diverses iniciatives per a intentar paralitzar els acomiadaments. L’última d’elles pretenia que la consellera Bonig explicara els termes en els quals l’ERO es duria a terme però eixa compareixença no serà possible en la sessió d’aquesta vesprada. El responsable de Medi Ambient de Compromís, Juan Ponce, ha denunciat que “l’ERO de Vaersa farà desaparéixer la totalitat dels professionals pel que no hi haurà control de contaminació en les principals indústries valencianes, ni tampoc tindrem tècnics en els parcs naturals, ni hi haurà cap tipus d’acció ni estudis en l’àrea de biodiversitat”.

 
Compromís també ha manifestat la seua preocupació per la pèrdua de capital ingent de persones expertes en el nostre territori que estan controlant la major part d’instal·lacions industrials valencianes i ha recordat que “si desapareixen aquests professionals, també desapareixerà pla protecció del Medi Ambient valencià”.

 
En referència als acomiadaments que l’ERO generarà en l’empresa pública el diputat Juan Ponce ha reivindicat la tasca realitzada pel personal de Vaersa i ha declarat “que treballadors que havien d’haver sigut funcionaris fa molts anys, es vagen ara al carrer per la mala gestió de Fabra i Bonig”.