Bota al contingut principal

El municipi d’Almussafes organitza una iniciativa solidària centrada en l’arreplega d’aliments de primera necessitat. L’associació Festers 2013 convoca la campanya, en col·laboració amb el propi Ajuntament i la Taula de la Solidaritat, davall el lema “Persones ajuden a persones”. La campanya s’inaugurarà dilluns que ve dia 10 i es clausurarà el divendres 14. Els quilos d’aliments que s’arrepleguen es distribuiran a través del Departament de Benestar Social com a ajudes d’emergència social per als veïns que estan travessant més dificultats econòmiques.

Les grans dificultats econòmiques que estan travessant algunes famílies de la localitat d’Almussafes com a conseqüència de la crisi ha sigut el detonant principal per a impulsar una Setmana Solidària centrada en l’arreplega d’aliments no peribles.

Els integrants de l’associació Festers 2013 van plantejar la proposta davant dels responsables municipals fa unes poques setmanes i, amb posterioritat, el propi ajuntament i la Taula de la Solidaritat van acordar sumar-se a la iniciativa, aprovant oficialment la campanya durant la sessió celebrada el passat dia 26 de desembre.

Amb el lema “Persones ajuden a persones” s’ha dissenyat una activitat solidària, que es desenrotllarà durant la setmana que ve en diferents punts de la població. En concret, el públic en general podrà entregar els aliments no peribles en el Centre Cultural, tant en horari matinal com vespertí. Els propis festers s’encarregaran d’organitzar totes les entregues de llegums, pasta, arròs, oli, sucre i conserves diverses.

Per la seua banda, els escolars dels quatre centres educatius de la població portaran els aliments als col·legis, IES i escola d’adults, des d’on es traslladaran posteriorment fins al Banc d’Aliments Local, emplaçat en la seu del Departament de Benestar Social.

Així mateix, el propi consistori municipal ha fet un crida a al voltant d’una vintena d’empreses del parc industrial Rei Joan Carles I, a les que ha demanat col·laboració activa en la campanya.

A partir de divendres que ve dia 14, es durà a terme el recompte dels quilos d’aliments aportats, que es distribuiran per lots nadalencs com a ajudes d’emergència entre els veïns d’Almussafes més desfavorits.