Bota al contingut principal

“Nadal Jove” inclou concerts, cafè teatre, contacontes per a adults i la projecció d’un documental realitzat a Gàmbia per dues joves ontinyentines

Pepe Pla destaca que la iniciativa ofereix als joves una nova alternativa d’oci i un espai per difondre els seus projectes culturals

Els i les joves d’Ontinyent tenen al seu abast una nova oferta d’oci cultural per a estes festes: el programa “Nadal Jove”, posat en marxa per la Regidoria de Joventut i el Consell Local de la Joventut d’Ontinyent inclourà durant la setmana del 21 al 30 de desembre fins a vuit activitats de diversos tipus amb un objectiu comú: donar una oferta d’oci atractiva i econòmica per als joves.

El Regidor de Joventut, Pepe Pla, presentava hui aquest programa en companyia de les representants del Consell Local de la Joventut Maria Fuset i Maria Valls, i de la tècnica del Casal Jove Paula Mira. Pla destacava que a més de ser una oferta lúdica, “Nadal Jove serà un nou espai on els i les joves podran promoure la cultura produïda per ells, i també servirà per fomentar la introducció de la cultura com un factor per promoure l’economia local”.

D’aquesta manera, “Nadal Jove” donarà cabuda a dues propostes presentades per joves ontinyentins: el documental i exposició “TOUBAB, Gàmbia no problem” (divendres 21, Palau dels Barons de Santa Bàrbara,19:00hores), realitzat a Gàmbia per Natalia Bas i Mercè Martínez, dues joves ontinyentines estudiants de Comunicació Audiovisual;  i la presentació del llibre “Guardianes de Tierra Santa, Acto de Fe”, del també ontinyentí Ximo Soler (dimecres 26, Casal Jove, 18:30).

A més de les activitats gratuïtes, hi haurà d’altres en establiments col·laboradors (pubs, cafeteries, etc) sempre a condició que durant el temps que dure l’activitat, l’establiment dispose de preus populars. Així doncs, dissabte 22 hi haurà un concert en acústic amb “Kaoba” (El Teixo,20:00hores); dimecres 26 actuarà el cantautor Pau Miquel Soler (La Tardor,20.00hores); dijous 27 Café-teatre amb la companyia Arlequiatre (La Barraca de Colón,20:00hores); divendres 28 un concert en acústic d’ “Auxili” (Pub o Tritó,23:00hores); un sopar popular (dissabte 29, El Filaner,21:30,els tickets es podran adquirir al Casal Jove al preu de 5 euros), i un posterior concert gratuït de “El Corredor Polonés” (23:00 hores). La programació la tancarà diumenge 30 un Contacontes per a adults, Almudena Francés (Alma-Carrer Major a les23:00hores).

Des del Casal Jove, Maria Valls i Maria Fuset recordaven “que la gent té ací unes instal·lacions i uns recursos que estan a disposició de tots aquells que ho desitgen”, avançant que des del Consell, que porta un any de funcionament després de la represa de les seues activitats al nou Casal Jove, està treballant en la línia de potenciar l’apertura de les activitats de l’entitat a la ciutadania.
El Regidor de Joventut tenia especials paraules d’agraïment per a les representants del Consell Local de la Joventut i la tècnica de joventut “pel seu treball, que ha fet possible que aquest programa es puga fer realitat”, animant a tots i totes els joves d’Ontinyent i la Vall d’Albaida “a vindre i gaudir d’aquest Nadal Jove a Ontinyent”, concloïa Pepe Pla.