Bota al contingut principal

El portaveu adjunt del grup parlamentari Compromís, Juan Ponce, ha denunciat el desconeixement i desinterés que la consellera d’Infraestructures, Territori i Medi Ambient, Isabel Bonig, té en relació als danys que ha causat sobre el Parc Natural de l’Albufera l’encallament dels bucs Celia i BSLE Sunrise en la platja de la Garrofera de València.

Segons ha assenyalat Ponce “no és de rebut que la consellera responsable de Medi Ambient no sàpiga respondre a preguntes de Compromís sobre qüestions molt concretes i importants en relació a l’afecció sobre el nostre patrimoni natural d’estos encallaments”.

“Des de Compromís hem denunciat que el Pla de Rescat dels bucs no disposava del preceptiu Estudi Previ d’Impacte Ambiental com exigeix la normativa actual i en preguntar a la Consellera Bonig al respecte no ha tingut la menor vergonya en admetre que desconeix esta situació”.

“El mateix desconeixement –ha afegit Ponce- ha reconegut la responsable de Medi Ambient en ser qüestionada sobre si s’havien iniciat estudis sobre les afeccions en els fons marins que han tingut els encallaments i els treballs posteriors de rescat dels bucs”.

Per a Ponce “és inadmissible el passotisme de la consellera Bonig en este assumpte, un desinterés que la consellera ha combinat amb l’afany de donar la menor informació possible sobre els encallaments, ja que des de Compromís hem conegut ara que durant la tempesta del 28 de setembre un dels bucs encallats va escorar tant que estigué molt a prop de bolcar, qüestió que s’ha ocultat en tot moment”.

“Açò vol dir que, afortunadament, per molt poc no vam sofrir una situació molt pitjor en què, a la greu afecció a les platges, al cordó dunar i a la devesa, s’haguera sumat l’extrema perillositat del vessament de materials contaminants com el combustible de navegació”.

Des de Compromís es reclama a la consellera Isabel Bonig major responsabilitat a l’hora d’exercir les seues competències en Medi Ambient i s’exigeix la realització d’estudis sobre els impactes que han tingut estos encallaments en el nostre medi natural.

Segons Ponce “tota esta situació es produeix en unes platges que ja han sofert danys molt greus i l’estabilitat de les quals és clarament vulnerable per les successives ampliacions del Port de València. En este sentit, per a poder realitzar una composició completa de la situació d’esta zona, anem a reclamar tant al Consell com al govern central que ens faciliten els informes sobre la regressió de les platges del sud de la ciutat de València que segons es recull en la Declaració d’Impacte Ambiental de la darrera ampliació del Port de València s’han hagut de realitzar anualment des del 2007”.