Bota al contingut principal

Els aficionats a la història estan d’enhorabona. El treball de investigació, “Acabaren com Camot”, de Manel Arcos i Martínez es va presentar a La Font de la Figuera dissabte passat. La cita va ser al Centre Social Polivalent de la localitat, a les 18:00 de la vesprada.

Autor dels anteriors títols “La senda dels lladres” i “El tio Joan de la Marina”, Arcos presenta “Acabaren com Camot”. És un treball que tracta el bandolerisme a la governació de Xàtiva en temps de Ferran VII (1814 – 1833).

Narra la tornada a Espanya del Borbó Ferran VII amb l’objectiu de recuperar la Corona i restaurar el poder absolut. És a partir de eixe moment quan la governació de Xàtiva (formada per 75 municipis) es convertia en un territori violent i perillós.

Tal com ha manifestat la regidora d’educació i cultura de l’ajuntament de La Font, Irene Vila, “em sembla interessantíssim que es conega la producció literària actual dels valencians i que, a més, tracte temes associats a la nostra cultura i història”.

En paraules de Manel Arcos, “La Font de la Figuera m’ha inspirat molt gràcies a la figura de Nofre Navarro, un dels bandolers més violents que va néixer en aquesta localitat de la comarca de la Costera i que va viure en els temps que tracta aquesta investigació”.

Nascut a Oliva el 1965, Manuel Arcos i Martínez és llicenciat en Comunicació Audiovisual per la Universitat de València. A més, ha treballat com a redactor a Ràdio 4, Ràdio 9, RNE a València i com a guionista de Canal 9. D’altra banda també ha donat classes de valencià a l’Institut Valencià de Seguretat Pública (IVASP).