Bota al contingut principal

L’Ajuntament de Tavernes de la Valldigna habilita unes zones i horaris especials on es permetrà que els propietaris dels gossos els puguen dur solts, a excepció dels considerats potencialment perillosos segons la legislació vigent. El consistori ha publicat un ban de l’alcalde en què s’especifiquen zones i horaris.

Tavernes de la Valldigna ha estat informant els veïns de la ciutat estos darrers mesos sobre la normativa que, des de l’any 2002, obliga a dur els gossos sempre lligats per la via pública i a arreplegar els excrements de les mascotes. L’Ajuntament de Tavernes ha acollit les propostes d’uns quants propietaris que havien sol·licitat algun lloc específic per a dur-los solts i que foren transmeses en algunes de les sis reunions veïnals realitzades el passat mes de novembre.

La regidora de Serveis Públics, Llum Sansaloni, ha informat que “l’Ajuntament treballa per a millorar la qualitat de vida de tots els veïns i es mostra sensible a les seues necessitats. Hem escoltat les diferents recomanacions i suggeriments, perfectament compatibles amb l’ordenança i amb la nostra intenció de reduir el nivell de brutícia d’excrements d’animals domèstics pels nostres carrers, i hem habilitat 3 zones específiques dins d’un horari controlat de matí i de nit per a poder soltar els gossos que no entren dins de la categoria de races perilloses”.   

A hores d’ara ja hi ha disponibles tres espais habilitats per a amollar els gossos en l’horari comprés entre les 6 i les 8 hores i entre les 21 i les 24 hores. Un és la zona reservada a ús de dotació en la urbanització dels Sequers, delimitada pels carrers del Camí de la Dula, Monestir de la Valldigna i Constitució. Un altre és l’espai comprés entre l’avinguda de les Corts Valencianes i el riu Vaca, en el tram entre els carrers del Riu i l’avinguda Marjaletes. El tercer és la zona reservada a parc públic de la xarxa primària vora el mur de defensa contra avingudes.

El ban especifica que els gossos hauran d’estar acompanyats pels propietaris, que estan obligats a arreplegar els excrements dels animals. El gossos que segons la llei siguen animals potencialment perillosos, especialment en estes zones han de portar cadena o corretja no extensible de menys de dos metres. A més, una persona no pot dur més d’un d’estos gossos alhora, els quals han de portar obligatòriament boç apropiat a la raça de l’animal.

La fase informativa de la campanya Tavernes és de tots i entre tots l’hem de cuidar ja ha acabat, i en estos moments la sanció a què es pot enfrontar qualsevol persona que no respecte la normativa oscil·larà entre 30 i 600 euros.

;