Anar directament a les notícies

Tavernes habilita tres zones urbanes on dur els gossos sense corretja

Publicat el en Governs amb Compromís

L’Ajuntament de Tavernes de la Valldigna habilita unes zones i horaris especials on es permetrà que els propietaris dels gossos els puguen dur solts, a excepció dels considerats potencialment perillosos segons la legislació vigent. El consistori ha publicat un ban de l’alcalde en què s’especifiquen zones i horaris.

Tavernes de la Valldigna ha estat informant els veïns de la ciutat estos darrers mesos sobre la normativa que, des de l’any 2002, obliga a dur els gossos sempre lligats per la via pública i a arreplegar els excrements de les mascotes. L’Ajuntament de Tavernes ha acollit les propostes d’uns quants propietaris que havien sol·licitat algun lloc específic per a dur-los solts i que foren transmeses en algunes de les sis reunions veïnals realitzades el passat mes de novembre.

La regidora de Serveis Públics, Llum Sansaloni, ha informat que “l’Ajuntament treballa per a millorar la qualitat de vida de tots els veïns i es mostra sensible a les seues necessitats. Hem escoltat les diferents recomanacions i suggeriments, perfectament compatibles amb l’ordenança i amb la nostra intenció de reduir el nivell de brutícia d’excrements d’animals domèstics pels nostres carrers, i hem habilitat 3 zones específiques dins d’un horari controlat de matí i de nit per a poder soltar els gossos que no entren dins de la categoria de races perilloses”.   

A hores d’ara ja hi ha disponibles tres espais habilitats per a amollar els gossos en l’horari comprés entre les 6 i les 8 hores i entre les 21 i les 24 hores. Un és la zona reservada a ús de dotació en la urbanització dels Sequers, delimitada pels carrers del Camí de la Dula, Monestir de la Valldigna i Constitució. Un altre és l’espai comprés entre l’avinguda de les Corts Valencianes i el riu Vaca, en el tram entre els carrers del Riu i l’avinguda Marjaletes. El tercer és la zona reservada a parc públic de la xarxa primària vora el mur de defensa contra avingudes.

El ban especifica que els gossos hauran d’estar acompanyats pels propietaris, que estan obligats a arreplegar els excrements dels animals. El gossos que segons la llei siguen animals potencialment perillosos, especialment en estes zones han de portar cadena o corretja no extensible de menys de dos metres. A més, una persona no pot dur més d’un d’estos gossos alhora, els quals han de portar obligatòriament boç apropiat a la raça de l’animal.

La fase informativa de la campanya Tavernes és de tots i entre tots l’hem de cuidar ja ha acabat, i en estos moments la sanció a què es pot enfrontar qualsevol persona que no respecte la normativa oscil·larà entre 30 i 600 euros.

;

  • Hèctor

    Hola. Soc un dels veíns que reclamàvem una zona habilitada per a animals de companyia i em trobava il.lusionat amb la notícia, però al vore com s'ha portat avant, ara em pareix que es poc menys que una presa de pel, apart de lo denigrant que pot resultar tindre a totes les persones, que com jo, tenim gossos, esperant a les nou de la nit per a poder soltarlos o obligant-los a alçarse a les 7 del matí. Crec que, com moltes vegades sol passar, qui porta avant la iniciativa, ni te gossos ni sap el que suposa tindrelos, ja que es més que evident que, per exemple ara, en ple hivern, tindre a la gent a les tantes de la nit, amb el fred i la humitat, amb el perill de que l'animal ixca de la zona i l'atropellen o es perda, portant una llinterneta per a vore on ha defecat l'animal i amb eixes zones sense delimitar físicament es poc menys que lamentable. Sincerament, em pareix una iniciativa disenyada per a callar a tots els que demanem aquestes zones. Jo personalment, preferixc pagarli la denuncia a ma mare cada vegada que la pillen amb el gos solt, a tíndrela a les 10 de la nit per ahi. Espere que la regidoria es prenga en serio aquest tema, ja que si es pretén que els veïns cumplixquen la Ordenança, recorde que la Llei baix la cual es desenvolupa, obliga als ajuntaments a disposar d'aquestes zones habilitades.