Bota al contingut principal

Les activitats i actuacions s’obrin el divendres 28 de desembre amb la projecció, a la Casa de la Cultura a les 18 hores, del documental “València necessita una cançó”. Tot seguit, a les 19 hores, s’iniciarà una taula rodona amb Borja Pons (director), Josep Nadal (La Gossa Sorda), Francesc Burgos (músic i productor de Tavernes)  i Miquel Gironés, (Obrint Pas). A les 20 hores, organitzada pel Club d’Atletisme La Valldigna, comença la cursa de Sant Silvestre, amb eixida i arribada a la plaça Major.

L’alcalde Jordi Juan ha manifestat que “per segon any consecutiu Tavernes espera un cap d’Any replet d’actes culturals, esportius i musicals. La nostra ciutat rebrà milers de visitants en un ambient de festa que dinamitzarà l’activitat econòmica en sectors com l’hostaleria, el comerç i l’oci. Els joves de Tavernes no necessitaran desplaçar-se fora de la seua ciutat per a gaudir d’esta nit tan especial i a la vegada s’intensificaran els horaris dels autobusos en el trajecte Tavernes-estació- platja”.

El dissabte, dia 29, les activitats es reprendran a les 9 del matí amb el “Torneig Solidari de Futbol 8” organitzat per la UD Tavernes i amb la participació de tots els equips de la base del club. A les 10 hores hi haurà jocs infantils amb atraccions inflables que es trobaran ubicades al Passeig del País Valencià. A partir de les 12 els veïns i assistents podran gaudir de l’actuació de Llorenç el Contacontes, al mateix Passeig del País Valencià. A més, durant tot el dia, es disputaran els partits del “Torneig de Futbol 7” organitzat per la Vall d’Alfàndec CF al Camp del Vergeret.

Aquest mateix dissabte per la vesprada una activitat d’animació amb xarangues recorrerà els carrers de la ciutat organitzada pel Pub Dreams, mentre que a partir de les 19 hores, a la Casa de la Cultura, se celebrarà un concert especial amb l’actuació de Miquel Gil i Pep Gimeno “Botifarra” amb una entrada al preu popular de 3,5 euros. A la nit, la programació continuarà amb les actuacions de Komfusió, Escak al Rei i Tribut a Barricada, al Pub Dreams a partir de les 12 de la nit.

El diumenge, dia 30 de desembre, serà l’esport qui marcarà la primera de les activitats del Festivern 2012 amb unes partides de pilota al Minitrinquet Municipal del poliesportiu. A les 12 hores, se celebrarà una Taula rodona que girarà al voltant de l’ensenyament en valencià sota el títol: “Els reptes de l’ensenyament en la nostra llengua després d’un avantprojecte de WERTGONYA”, a celebrar a la Casa de la Cultura. A les 18 hores, el teatre centrarà l’atenció de veïns i visitants amb la posada en escena de l’obra “Per què no?” de la companyia Màgic 6, al preu especial de 3,5 euros. I esta mateixa vesprada, es farà una volta d’animació pels carrers de la ciutat a càrrec de Trocamba Matanusca. A la nit s’oferiran concerts gratuïts al Pub Màgik amb Barraques Sud Sistema, Supa Bassie, Sophy 200 mentre que al Pub la Bombonera actuaran Odi, Auxili i Tardor.

I arribats al gran dia, el dilluns 31 de desembre, al migdia comptarem amb un vermut musical amb el cantant Pau Alabajos, a més d’una paella gegant i una actuació de Destroi al Pavelló Multiusos del Vergeret, organitzat tot pel pub TNT. A les 19 hores, a l’envelat del Festivern oferiran als seus concerts estel·lars els grups Atupa, Metall i So, per continuar després amb el macro sopar del Festivern al pavelló cobert de la ciutat, degudament adaptat i condicionat per l’ocasió.

El plat fort arribarà després de les campanades amb les actuacions de la Gossa Sorda, Orxata Sound System, Bongo Botrako, Aspencat, Los Chicos del Maiz, Dj’s Biano i Plan B. El preu de l’entrada anticipada és de 21 euros  i serà de 25 euros en la guixeta per a les comprades el mateix dia del Festivern.