Bota al contingut principal

L’Ajuntament de La Font de la Figuera vol concebre el 2013 com un any de suport a les famílies amb més necessitats i d’estalvi, és per això que ha aprovat un pressupost per al pròxim any més ajustat, amb la finalitat d’adaptar-se a la situació actual.

Per aquest motiu, reduirà els seus pressupostos un 6,58%. En paraules del portaveu de l’Ajuntament de La Font i regidor de promoció econòmica i local, Vicent Muñoz, “es reduiran totes les partides de les regidories en un 5% a excepció d’ajudes socials, la qual s’incrementarà en un 15%, pensant en les persones més desafavorides”, i segueix, “el 2013 comporta un estalvi històric d’un 1,07% en els seus pressupostos, que suposa una contenció de les despeses superior al què demana el Govern Central però prioritzant en les necessitats de les persones”.

El passat cap de setmana el Ministeri d’Hisenda i Administracions Públiques va publicar la guia per a calcular la regla de la despesa i del límit de la despesa no finançera. Des de l’ajuntament de La Font de la Figuera ja s’havia previst aquesta contenció i es “lamenta tant que el Ministeri limite l’autonomia local a tots els ajuntaments per igual sense diferenciar si s’està treballant correctament o no”, ha remarcat Muñoz. “L’ajuntament de la Font no és que haja fet els deures, sinò que hem portat un control del pressupost de 2012 molt millor del què s’havia fet mai, i hem previst un estalvi per a 2013 que ens servisca de suport per a possibles adversitats”

A més, l’edil ha detallat que aquest estalvi podria ser molt més gran si l’Ajuntament no haguera de finançar a la Generalitat el pagament de factures que aquesta encara li deu al consistori. “Si la Generalitat no tinguera pendent aquest deute amb nosaltres, podríem estalviar els 17.387,72€ euros en interessos que suposa per a un poble com La Font la mala gestió que ha fet el Consell i que el Govern Central ens obliga a pagar als ajuntaments”, va afirmar Muñoz.

Aquesta previsió de pressupostos per l’any 2013 coincideix amb la celebració del 700 aniversari de la fundació de La Font de la Figuera, al que Muñoz ha destacat que des de l’equip de Govern “continuarem treballant per dedicar el nostre temps i esforç a aquells actes importants, sense descuidar alhora el pressupost dedicat a ells, des del control pressupostari com portem fent i fomentant i treballant amb les associacions locals per fer-lo més gran i més del poble. És possible fer més amb menys diners i ho hem demostrat en aquest 2012 i en esta línia volem continuar”.