Bota al contingut principal

Més de 6.000 esportistes de tota la geografia espanyola participaren en les diverses competicions i activitats esportives realitzades al llarg de 2012 a Ontinyent. Entre estes competicions, cal destacar que la ciutat ha estat seu de fins a 5 campionats autonòmics, 2 provincials i 1 entrenament de preseleccions, en categories que van des d’infantil a absoluta.
“Ontinyent ha acollit més competicions que mai amb menys diners que mai”, destacava el Regidor d’Esports, Pepe Pla, qui ha destacat que “hem tractat de donar impuls a les competicions i esdeveniments més tradicionals, però afegint-ne de noves”, explicava. “Sempre hem estat al costat dels clubs, i això està sent clau en esta nova etapa”, destacava el regidor. D’aquesta manera, la Sant Silvestre ontinyentina ha assentat l’èxit assolit en l’edició de 2011; la Gala de l’Esport va tenir com a nou escenari un Teatre Echegaray que es va omplir de gom a gom; a les 24 hores esportives s’ha ampliat les modalitats esportives; i s’ha recuperat les Escoles Esportives infantils.
A estes activitats s’han afegit altres plantejades pels clubs, “que han tingut sempre i en tot moment el total recolzament del Govern d’Ontinyent i d’esta regidoria per a realitzar qualsevol activitat que supose fomentar l’esport a la ciutat, especialment entre els joves”. Així, Ontinyent ha estat seu de del campionat provincial de Kung Fu de 4 a 15 anys; el campionat autonòmic infantil i cadet de Judo; l’entrenament de preselecció europea sub 22 i cadet de Karate; el Campionat Autonòmic de Duatló absolut; el campionat autonòmic absolut de Jiu Jitsu; la Final del Circuit Valencià de ball o el Trofeu Nacional de la FEBO, entre d’altres.
Pla posava de relleu que “estes competicions han suposat el desplaçament a la ciutat d’esportistes de localitats tan dispars com Reus, Almeria, Terol Saragossa, Vitòria, Logronyo, Madrid o Múrcia. Molts dels esportistes han acudit amb familiars i amics, el que també és positiu per a la projecció externa de la ciutat a través de l’esport”, afegia.
A totes estes competicions, s’ha afegit enguany la organització d’activitats formatives com el Campus de l’escola del FC Barcelona o de caire solidari, com la replegada d’ajuda per als necessitats comptant amb la col·laboració de la Fundació Juan Carlos Ferrero. “2012 ha estat un any molt intens, i anem a seguir treballant perquè Ontinyent seguisca creixent com a ciutat esportiva”, concloïa Pepe Pla.