Bota al contingut principal

El projecte estrela de construcció d’una xarxa digital de propietat provincial basada en tecnologia sense fil per a la prestació de servicis de comunicacions, en el que la Diputació de València hi ha invertit més de 14 milions d’euros, ja es troba operatiu en el municipi d’Almussafes. La localitat de la Ribera ha sigut triada entre els primers municipis de la província on es va a comercialitzar esta xarxa d’autoprestació Wimax, que oferix un alt grau de desenrotllament de servicis futurs amb un important estalvi econòmic per a l’Ajuntament. El diputat de Modernització, José Manuel Haro, i el propi alcalde, Albert Girona, han presentat este mateix matí esta xarxa de telecomunicacions Wifi que oferix als veïns l’oferta més competitiva del mercat.
La gran aposta per les noves tecnologies desenrotllada pel consistori d’Almussafes durant anys s’ha traduït en projectes com la connexió de tots els edificis municipals, el desenrotllament del Pla Avança i de la Carpeta Ciutadana, la formació online i la completa informatització de l’administració local, entre altres iniciatives per a la millora de la societat de la informació.
Entre les últimes actuacions desenrotllades per l’Ajuntament destaca la implantació d’un Wi-Fi municipal que, en l’actualitat, està sent utilitzat per 1.570 veïns i veïnes, un servici que ara pot ser complementat amb la banda ampla que oferix la xarxa provincial de Telecomunicacions Sona Wifi, que a partir de hui divendres dia 14 inicia la seua comercialització a Almussafes. La màxima autoritat municipal ha mostrat la seua satisfacció pels nous servicis de comunicacions que es van a poder prestar a través d’esta xarxa digital pionera, impulsada per la Diputació fa dos anys amb el doble objectiu d’autoprestar servicis de comunicacions de les 265 entitats locals, a més de brindar servicis als 1,7 milions de ciutadans de València. Girona ha destacat “l’impuls a la modernització de l’ajuntament i l’estalvi en els costos d’implantació dels nous servicis avançats en el futur com dos de les principals premisses que doten de contingut este projecte, la missió del qual radica així mateix en què totes les llars del municipi tinguen un millor accés a Internet amb banda ampla, a través de la tecnologia Wimax”.

Precisament dimarts que ve dia 18, els tècnics d’EuroNa informaran personalment els veïns de la localitat, ja que instal·laran una taula davant del Mercat Municipal durant tot el matí. Per tan sols 9,9 euros al mes, els ciutadans d’Almussafes estaran connectats per a 1MB de velocitat, amb possibilitat d’ampliar fins una connexió Premium de 9Mbps, a més de poder accedir a una línia de telèfon, abonant un plus de 5 euros.
Durant la seua intervenció, el diputat de Modernització ha animat als veïns de la localitat a navegar per Internet a velocitat real i al millor preu a través d’EuroNa TELECOM, l’operadora privada assignada per la pròpia Diputació. A més esta empresa líder garantix la cobertura al 100% del territori a l’incorporar l’opció de wifi satèl·lit, la qual cosa permet oferir servici inclús per a aquells entorns amb importants dificultats orogràfiques. “La xarxa de tecnologia sense fil Wimax – Que connecta a totes les administracions locals davall una autopista de comunicació pròpia – Té un cost global de 40 milions d’euros, però des de la Diputació tan sols hem invertit 14 milions i és la pròpia operadora la que sufraga la resta del cost a canvi de la comercialització del servici”, ha explicat José Manuel Haro.
Almussafes es troba entre els més de 150 municipis de València que compten ja amb la cobertura d’autoprestació que permet la interconnexió de tots els edificis municipals, permetent a més la connexió gratuïta d’estos amb el Centre de Procés de Dades de la Diputació, facilitant en gran manera l’accés a les aplicacions corporatives desenrotllades per la Diputació, així com la possibilitat de compartir dades entre tots els municipis de la província.
El projecte de la Diputació Sona Wifi, que complix els terminis assignats inicialment, culminarà al desembre del 2013, data en què estaran plenament connectats els 265 municipis de la província de València. “Esta infraestructura de titularitat pública que hem generat és la ferramenta del futur per a la prestació dels servicis ciutadans”, ha matisat Haro.