Bota al contingut principal

L’Ajuntament de Tavernes facilita als xiquets informació bàsica i fonamental de seguretat viària en la ciutat. L’objectiu d’estos cursets és ensenyar els menuts a creuar la via pública pels passos de vianants, saber interpretar la senyalització viària, els semàfors, com circular amb bicicleta seguint les mesures de seguretat adequades, casc, reflectants, llum en la bici i ús correcte dels carrils bici, entre altres.
Els escolars poden així incrementar la seua seguretat quan circulen per la via pública, però també d’eixa forma s’incrementa la seguretat de la resta dels usuaris. Els agents de la Policia Local ensenyen també com han de seure dins d’un vehicle i fomenten l’ús del cinturó de seguretat, de les cadires, etc.
El regidor de Seguretat Ciutadana, Evarist Sansaloni, ha indicat que “els cursos de seguretat viària per als xiquets són impartits per tres agents, que diàriament dediquen uns minuts a la formació i a la prevenció educativa dels nostres escolars per a evitar tant com siga possible haver de lamentar accidents. Els alumnes reben els cursets per partida doble, als 8 i als 10 anys, per a reforçar uns coneixements absolutament vitals i que complementen els ensenyaments de l’escola i de la família”.
Els centres beneficiaris dels cursets de seguretat viària de la Policia Local són Sant Miquel, Divina Aurora, Magraner, Alfàndec, Patronat i HHDC.