Bota al contingut principal

Amb una àmplia presència de regidors de la corporació municipal i públic en general, ahir de vesprada es van firmar els dos convenis de foment de l’emprenedoria juvenil. L’alcalde de Tavernes va obrir l’acte amb un agraïment a les regidories implicades en el projecte, que tracta d’assentar les bases d’una economia productiva.
Tot seguit, el regidor de Joventut, Josep Llàcer, va recordar que tot va començar l’any 2012 quan van presentar el Pla Integral de Joventut, i amb el programa conjunt amb l’agent de Desenvolupament Local, un programa format per 46 accions i un pressupost de 20.200 euros, que tenien com a objectiu fomentar els valors emprenedors dels veïns de Tavernes i establir un marc de cooperació entre diferents entitats per a donar eixida a les iniciatives dels emprenedors.
Després de la firma dels dos convenis entre l’Ajuntament de Tavernes, el CEEI i FEVECTA, va prendre la paraula el tècnic del programa Emprenjove de l’Institut Valencià de la Joventut, Julio Guillén, que estava acompanyat per la coordinadora del programa, Miriam Marco. Guillén va excusar la presència del director general de l’IVAJ per motius d’agenda, i va explicar les funcions del programa Emprenjove. Recordà que l’any passat van atendre 3.800 persones i més de 4.000 consultes, mentre que en cursos formatius foren 2.677 les persones ateses. El resultat va ser de 187 empreses jóvens donades d’alta. Julio Guillén va explicar els serveis d’assessorament fiscal a les 3 províncies, el seguiment gratuït d’un any i la feina duta a terme pel seu departament de formació, que ofereix 10 cursos diferents.
El director general del Centre Europeu d’Empreses innovadores (CEEI), Jesús Casanova Payà, va assenyalar que eren una entitat sense ànim de lucre que potenciava especialment les noves iniciatives emprenedores. Va explicar les tasques desenvolupades des del portal emprenemjunts.com, que va rebre 650.000 visitants diferents en 2012, de la Comunitat Valenciana, de tota Espanya i d’Amèrica Llatina.
Payà va explicar que posen a l’abast dels emprenedors més de 500 vídeos formatius. El CEEI fa 21 anys que està actiu i és un dels 170 centres europeus que hi ha.
El president del consell rector de la Federació Valenciana d’Empreses Cooperatives de Treball Associat (FEVECTA), Vicente Comes Iglesias, va destacar que treballen amb els emprenedors individualment i col·lectivament, i s’ocupen de 1.500 cooperatives amb més de 23.000 treballadors, dels quals un 80 per cent són fixos. En Fevecta tenen 25 anys d’experiència en el foment de les cooperatives de treball i orienten els emprenedors en la viabilitat i la sostenibilitat dels projectes. Comes va indicar que amb un mínim de dos socis es pot constituir hui en dia una cooperativa, que actualment és la gran desconeguda per la gent jove.
La regidora de Foment Local, Karina Vercher, va destacar i explicar el paper de la ADL i del COFAE, i molt especialment la xifra de 654 jóvens aturats de la ciutat de Tavernes menors de 35 anys. Afirmà que la reforma laboral del govern central no ha contribuït a millorar la situació laboral dels jóvens de la localitat i va lloar la gran faena duta a terme pel personal de Foment Local.
Finalment va ser l’alcalde de Tavernes qui va cloure l’acte de firma dels convenis de foment de l’emprenedoria juvenil, i destacà que amb eixos convenis els jóvens de la ciutat tenen més ferramentes d’emprenedoria al seu abast.