Bota al contingut principal

Pedreguer acollia l’any 1996 l’XI Trobada d’Escoles en Valencià de la Marina Alta. Enguany hi tornaran a fer escala en l’edició XXVIII. Serà el proper 20 d’abril i es va anunciar a Alacant el passat dissabte, 23 de febrer, durant la celebració de la X Nit d’Escola Valenciana.

 

La ciutat d’Alacant va ser escenari, per primera vegada, de la Nit d’Escola Valenciana. Una nit dedicada al poeta Vicent Andrés Estellés que va estar present durant tot l’acte a través dels seus versos que van recitar i cantar Miquel Gil, Bertomeu, Pau Alabajos i una vintena de xiquets del col·legi Gabriel Miró de Calp que van convertir en himne cantat el poema Assumiràs.

 

L’acte va estar conduit pel mateix Vicent Andrés Estellés a qui va donar vida un actor caracteritzat durant les més de dues hores que va durar la X Nit d’Escola Valenciana, celebrada a l’Auditori d’Alacant.

 

Els premis anuals de la Federació d’Associacions per la Llengua del País Valencià els van rebre el grup Al tall per l’ús social de la llengua, el professor de la UA, Joan Ponsoda, per obrir camí a l’ensenyament en valencià i el sociolingüista i filòleg Vicent Pitarch que va rebre el premi extraordinari.

 

Al Tall va protagonitzar l’altre dels moments que més van emocionar el públic amb la interpretació de dos dels seus temes més reeixits, Tots ens tiren pedraetes, bassada en textos de Vicent Andrés Estellés, i A Miquel Grau, en homenatge al jove militant assassinat a Alacant l’any 1977 i que va posar dempeus tos els assistents.

 

Durant l’acte es van anunciar les seus de les Trobades de 2013, anunci que marca el punt d’eixida d’aquest ja tradicional esdeveniment, que aquest any es realitzaran sota el lema “la Veu del teu poble” en homenatge al poeta Vicent Andrés Estellés. Així, obrint la llista, es va presentar Pedreguer, que serà la seu de les XXVIII Trobades a la Marina Alta.

 

A l’acte va assistir l’Alcalde de Pedreguer, Sergi Ferrús, així com altres càrrecs públics, com ara, la directora general de centres de la generalitat, Beatriz Gascó, el rector de la Universitat d’Alacant, Manuel Palomar, el diputat de Compromís Joan Baldoví, l’Alcalde de Xaló, Joan Miquel Garcés, o els secretaris generals de CCOO i UGT a L’Alacantí, Consuelo Navarro i Oscar Llopís.