Bota al contingut principal

Davant els successos ocorreguts en d’Urbanització Veïns de la Torre, respecte als abocaments incontrolats d’aigües fecals, l’ajuntament de Moncofa vol donar una resposta amb l’elaboració de diferents projectes que puguen aturar immediatament els abocaments.

El consistori apunta a que la solució permanent del problema és posar en marxa la macro depuradora instal·lada en el municipi. Pel que sembla, des de l’any 2009 no s’han pres les mesures oportunes i Conselleria de Medi Ambient n’és sabedora ja que hi ha diferents expedients oberts al respecte. Per la seua part, el GM Bloc-Compromís suggereix que la solució més immediata seria la contractació de cubes, com ja s’ha aplicat en altres moments, encara que no descarta la proposta d’alcaldia de traslladar les aigües fecals des del punt dels abocaments a la depuradora.

El primer Tinent d’Alcalde, Josep Canós ha manifestat que “no podem donar l’esquena al medi ambient i si l’ajuntament ha  d’assumir responsabilitats patrimonials , no hi ha dubte que ho farem. Així els ho hem fet saber a Gecen, que sembla que estan estudiant la possibles mobilitzacions de veïns”. Els nacionalistes també s’han pronunciat en aquest sentit al manifestar que concertaran diferent reunions amb les parts implicades en la construcció de la macro depuradora per donar la solució definitiva si aquesta fora la de la proposta d’alcaldia.