Anar directament a les notícies

Després de retre homenatge als carnestoltes, l’ajuntament de La Font de la Figuera commemorarà el Dia Internacional de les Dones amb diversos actes

Publicat el en Governs amb Compromís

L’ajuntament de La Font de la Figuera es prepara per commemorar el 700 aniversari del naixement del poble. Per aquest motiu, ha iniciat l’any amb un seguit d’actes que preparen aquesta efemèride, la qual es commemorarà la nit del 22 de març i el 23 de març de 2013.
El cap de setmana passat, acabaven les celebracions pels carnestoltes, els quals van reprendre la tradicional “enfarinada” i la crema de botifarres que simbolitza la fi dels carnestoltes i l’inici de la Quaresma. A més, multitud de xiquets i majors van participar en les desfilades de disfresses.
I al mes de març, des de l’ajuntament s’han organitzat diversos actes per tal de commemorar el Dia Internacional de les Dones. Una celebració que aglutinarà diverses exposicions sobre dones que al seu dia van ser clau en la història de La Font de la Figuera, com Raquel Payà o Ana Maria Ibars, a més d’una exposició dedicada a Dones inventores. D’altra banda, s’inaugurarà el Jardí Na Brianda Maça<, XI senyora territorial de la població i al Teatre Joan de Joanes tindrà lloc un espectacle de teatre familiar de dones solidàries per la discapacitat. L'ajuntament ha preparat uns fullets col·leccionables dividits en temàtiques, il·lustrats amb fotografies i informació que difon entre el veinat l'origen i desenvolupament dels actes commemoratius. Per la seua banda, el comissionat per a la celebració del 700 aniversari del naixement de La Font de la Figuera, Alfons Llorenç ja va mostrar en el seu moment el seu orgull per haver estat elegit delegat. "L'únic protagonista absolut d'aquesta celebració ha estat i serà el poble de La Font de la Figuera". El que va ser en el seu dia comissionat pel 750 aniversari del naixement del Poble Valencià també va afegir, "pretenem fer partícips els habitants perquè totes i tots se senten implicats i la millor manera de fer això possible és mantenir un diàleg constant amb tots els sectors", ha indicat Llorenç. La presidenta de la Comissió Organitzadora del 700 aniversari, Irene Vila i Lorente, ha destacat la importància de commemorar el naixement del poble amb actes oberts i participatius i ha agraït a totes aquelles persones que estan fent possible que el 700 aniversari de la fundació de la nostra població siga una commemoració que ens acoste a la nostra història de manera festiva i activa.   D'altra banda, el portaveu de l’ajuntament, Vicent Muñoz, ha destacat "l'esforç constant que s'està duent a terme des de l'ajuntament per fer la celebració que La Font de la Figuera es mereix, encara que, sempre tenint en compte les possibilitats del consistori. És important manifestar al carrer el sentiment de poble obert i divers, per aquest motiu, convidem a la gent a que acudisca a la celebració”. La inauguració oficial del 700 aniversari del naixement de La Font de la Figuera tindrà lloc el pròxim dissabte dia 23 de març de 2013. La formaran, entre altres actes, la presentació de la Carta de Poblament, la inauguració del jardí “700 aniversari”, on es tancarà una càpsula del temps que s'obrirà al 2038, la inauguració d’una escultura commemorativa, una cavalcada, disparada de traca i ball de l’ú de la Font de la Figuera.