Bota al contingut principal

Serà este diumenge 10 de març, a les 12 hores, quan l’Ajuntament de Tavernes inaugurarà oficialment la rehabilitació del Molí Vell del camí del Pla, que ha recuperat una edificació d’innegable valor històric, etnològic i cultural.
L’acte inaugural serà a càrrec de l’alcalde de Tavernes, Jordi Juan, i de diferents membres de la corporació municipal. L’arquitecte municipal, Juan Tormo, explicarà als assistents els aspectes tècnics de la rehabilitació, la importància històrica del Molí Vell i el paper que tenia en l’època en què estava en ús.
El Molí Vell està situat al costat del riu Vaca, en el medi rural de la Valldigna, i és un dels molins hidràulics que conserva pràcticament la tipologia constructiva original. És un dels quatre molins que el Reial Monestir de Santa Maria de Valldigna administrava en benefici propi en la seua època d’esplendor.
Les obres del Molí Vell i de l’ermita de Sant Llorenç de l’Alcudiola estaven finançades pel PIP, i han estat rebudes el passat 14 de febrer de 2013.
Recitals de poesia
Tot seguit, el Molí Vell serà l’escenari d’uns recitals de poesia. Infinita la carícia que ha de venir (Poetry Road Tour 2013) és una gira de poesia “íntima i intimidadora”, que té com a escenaris les localitats de Vilafranca del Penedès, Sant Pere de Riudebitlles, Sabadell, València, Gandia, Tavernes de la Valldigna, Barcelona, Arenys de mar, Lleida, Sitges, Granollers, Sant Celoni i la Garriga.
És la combinació dels universos creatius de Jaume C. Pons Alorda i d’Anna Gual, que, en la seua presència a Tavernes, comptaran amb Rubén Luzón i Pau Sif. L’acte està organitzat per Bowing Buffalo Serveis Transversals de Comunicació i Gestió Cultural, amb el suport de la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Tavernes.