Anar directament a les notícies

Ontinyent demana a la ciutadania “la màxima precaució” per evitar incendis forestals en Setmana Santa i Pasqua

Publicat el en Governs amb Compromís

L’Ajuntament d’Ontinyent, mitjançant la Regidoria de Medi Ambient, vol recordar a la ciutadania les mesures extraordinàries de prevenció d’incendis forestals establides per la Generalitat Valenciana per al període de Setmana Santa i Pasqua. D’aquesta manera, es recorda a tots aquells que visiten les zones forestals del terme en els pròxims dies festius que han d’extremar les precaucions per a evitar que es produïsquen incendis forestals “la cura de les muntanyes i la prevenció dels incendis forestals és responsabilitat de tots i es necessita la col•laboració de tots per a evitar que les masses forestals que es van salvar de l’incendi de 2010 puguen veure’s afectades per un succés semblant”, recorda el regidor de l’àrea, Fran Quesada.

L’Ajuntament d’Ontinyent i la resta de les administracions i unitats implicades en el “Pla de Prevenció i Extinció d’Incendis Forestals Pasqua 2013” realitzaran diverses tasques per atendre a les especials característiques d’esta època de l’any en relació amb la prevenció de les serres del terme. D’aquesta manera, les mesures de vigilància han augmentat, i independentment del nivell d’incendis decretat, entre el 24 de març i el 9 d’abril està prohibit la crema de marges de cultius o de restes agrícoles o forestals; la crema de canyes o matolls lligada a algun tipus d’aprofitament ramader, cinegètic o de qualsevol altre tipus; i les operacions de destil•lació de plantes aromàtiques, quedant en suspens totes les autoritzacions de cremes atorgades, així com les accions o activitats que contemplen els plans locals de cremes per a aquestos dies.

Respecte a les activitats d’oci, no existirà restricció en l’ús del foc en els llocs preparats i autoritzats dins de les instal•lacions recreatives forestals, sempre que l’alerta decretada no siga el nivell 3 (risc màxim d’incendis forestals). En eixe cas, quedaria prohibit fer foc, fins i tot en les àrees recreatives autoritzades.

Fran Quesada ha recordat que “Setmana Santa i Pasqua és una l’època de l’any en la qual es concentren un major nombre de visitants en les masses forestals d’Ontinyent i la Vall d’Albaida”, i que a més, són també uns dies en els quals a moltes segones residències i casetes de camp s’eliminen residus vegetals procedents de la neteja de jardins i horts, “d’ahí la necessitat de reforçar la col•laboració i la conscienciació de tota la societat”. El regidor de Medi Ambient ha demanat a la ciutadania que si alguna persona detecta un foc ha d’avisar el més ràpidament possible, al telèfon d’emergències 112.