Bota al contingut principal

El programa Butaca Social de la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Vila-real ha permés que al voltant d’una dotzena de xiquets i xiquetes del centre de primera acollida Penyeta Roja gaudiren dels espectacles del festival Màgia x Ací!. Gràcies a aquest programa i a la medicació de la regidoria de Serveis Socials, els xiquets han pogut gaudir de forma gratuïta de la gala infantil de màgia que va tenir lloc a l’Auditori Municipal el diumenge.

La regidora de Compromís al cap de Serveis Socials, Mònica Alvaro, ha valorat molt positivament aquest programa, que “facilita a les persones amb una problemàtica social forta l’accés a la cultura i en concret, en el cas dels menors de Penyeta Roja, alguns d’ells de Vila-real, que no poden estar en les seues famílies i/o esperen una família d’acollida que no arriba, els permet passar una estona de forma diferent”. “Sabem que els professionals que treballen amb aquests menors fan tots els possibles per fer-los la vida més fàcil i programes com aquest de Butaca Social faciliten l’accés a diferents recursos que d’altra manera no podrien obtenir”, argumenta.

Per la seua part, Alberto Ibañez, regidor de Compromís i al capdavant de la regidoria de Cultura ha destacat que ja són unes quantes desenes d’usuaris tant del Centre Social, com del SEAFI com també del Centre de Dia Lluís Alcanyís, els que han pogut beneficiar-se d’aquest programa lúdic i cultural. “Sense anar més lluny, també per a la gala internacional de màgia del dissabte per la nit a l’Auditori hem fet possible, gràcies a Butaca Social, que persones amb greus problemes passen una nit diferent i puguen –per un moment- evadir-se i gaudir de la programació cultural. Sota el lema #laculturanoesunluxe portem i exportem cultura i em consta que els destinataris d’aquest programa valoren molt positivament la iniciativa pressa per aquesta regidoria”, conclou Ibáñez.