Bota al contingut principal

L’ajuntament de la Font de la Figuera, dins del desenvolupament del Pla Estratègic d’Ocupació i Autoocupació 2011-2015, proposa una nova mesura per facilitar l’emprendedurisme. Per aquest motiu, i pensant en les dificultats a l’hora d’obtindre suport econòmic per a la creació de noves empreses i l’autoocupació d’autònoms, pretén impulsar la creació de noves empreses a través del lliurament de microcrèdits. Les quantitats concedides seran de fins al 50% sobre el pla d’inversions i de necessitats inicials, amb un límit quantitatiu de 5000 euros.
Tal com ha manifestat el regidor de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local, Vicent Muñoz, “aquesta és una de les demandes més solicitades per les persones en la passada reunió del Pla Estratègic d’Ocupació i Autoocupació, en la qual es va comentar i, per això, ens hem esforçat per plantejar aquesta nova mesura per facilitar el crèdit a la nova creació d’empreses. Amb aquesta fórmula pretenem impulsar l’ocupació mitjançant l’autoocupació i la creació d’empreses en una intenció clara de reactivar l’economia local”, i segueix, “aquesta és la primera de les mesures que portem preparant durant mesos per donar més facilitats als autònoms i facilitar la nova creació d’empreses”.

Amb un interés màxim d’un 1%, es pretenen oferir aquesta solució a la falta de finançament de projectes i caldrà presentar un pla d’empresa del projecte que datalle el caràcter de la inversió o el treball a desenvolupar, així com un pla de viabilitat.

L’ajuntament assignarà al voltant de 50.000 euros anuals per a aquesta línia de microcrèdits pensant en el desenvolupament econòmic i social de La Font de la Figuera. El consist0ri ha replantejat l’antic pòsit agrícola (pràcticament en desús des de 1999) per tal de donar major difusió i servei als seus veïns i veïnes. Va ser a partir d’aquest any quan va passar a ser competència exclusiva dels ajuntaments.

“Es donava llibertat als ajuntaments a ingressar ixes quantitats al pressupost ordinari o conservar-les de forma separada al pressupost per continuar com l’ajuntament considerara, i és per això que l’ajuntament disposa de al voltant de 75.000 euros destinats a aquesta finalitat”, ha assenyalat Muñoz.