Bota al contingut principal

La regidoria de Serveis Socials de l’Ajuntament de Vila-real està estudiant la posada en funcionament d’un banc d’aliments d’abast local que implique gran part de la societat vila-realenca. La proposta, segons ha avançat Mònica Alvaro, es plantejar en primer lloc facilitar la recollida diària d’excedents alimentaris d’un supermercat local per part d’efectius de Protecció Civil, que després es distribuirien entre les entitats locals que s’encarreguen de dispensar aliments entre la gent que ho necessita. Els productes d’aquest banc d’aliments locals serien aquell aliments que encara no han caducat i que, per tant són aptes per al consum, però que el supermercat retira de la venda.

Segons les pròpies declaracions de la regidora de Compromís:  “Involucrar a Protecció Civil en aquest projecte ens sembla que dóna una visió més humana i propera dels serveis que aquesta unitat presta en la ciutat. Seria una forma més de protecció de la societat, una forma més humana i social i sobretot més pròxima, que completa la immensa tasca que aquesta institució ve realitzant en la ciutat”

Una vegada realitzada la recollida, la intenció de la regidora és que siguen les associacions i entitats locals les que s’encarreguen de dispensar els aliments entre la gent que ho necessita. -“El fet que siguen les associacions i entitats locals les que donen directament el menjar a la ciutadania possibilitarà que aquests productes arriben a persones i famílies usuàries tant de serveis socials com de les entitats, atès la coordinació i el treball en xarxa que des de l’inici de legislatura es va fent conjuntament amb la institució pública i les entitats locals”-, explica la regidora. “D’aquesta manera”, afegeix, “les famílies poden variar la seua alimentació amb uns productes que no sempre estan al seu abast i que les agrupacions socials de la ciutat ara per ara no poden incloure”.

“La posada en marxa d’aquest banc d’aliments local no implica la desaparició d’altres programes com ara el d’Alimentació Necessària, que en breu iniciarà una nova fase, sinó que augmenta el rang d’aliments frescos per a la ciutadania afectada i cobreix les demandes d’alimentació fresca i variada que les famílies i sobretot els infants precisen”, valora Alvaro.