Anar directament a les notícies

En suport de Jordi Sebastià, alcalde de Burjassot imputat per plantar cara al feixisme

Publicat el en Governs amb Compromís

Aquest matí l’Alcalde de Burjassot, Jordi Sebastià, ha anat a declarar al Jutjat de Paterna, imputat per fer desmuntar, fa uns mesos, una parada del partit ultra España 2000 a la Plaça de l’Ajuntament, que no contava amb permís municipal. Ha estat acompanyat per amics de l’Associació Cultural Ca Bassot, Pere Mayor de la Fundació Valencianista i Demòcrata, Toni Gisbert d’Acció Cultural del País Valencià, Consol Castillo, Regidora de Coalició Compromis a l’Ajuntament de València, companys i Juanma Ramón, Regidor de Compromís per Paterna, membres de Compromís per Bonrepòs i Mirambell, o Emili Altur Mena, Regidor de l’Ajuntament de Burjassot i Diputat Provincial de Compromís, i companys i companyes del col·lectiu de Burjassot, entre altres, que han volgut mostrar-li la seua solidaritat.

Després de fer-se pública la seua imputació, acusat pel partit ultra España 2000, d’impedir la llibertat d’expressió i incitar l’odi, Jordi Sebastià, Alcalde de Burjassot, s’ha mostrat tranquil i confiat en la justícia.

Reflexions de Jordi Sebastià davant de la seua imputació pel partit ultra España 2000

“No entenem la transcendència que aquest partit, declaradament ultra, vol donar a aquest fet, perquè administrativament està molt clar. No tenien permís per a ocupar la via pública i per tant els vam haver de fer fora”. Ha declarat l’Alcalde de Burjassot.

“Setmanes després, ha afegit Jordi Sebastià, España 2000 va repartir pamflets a la Plaça de l’Ajuntament, i la Delegació de Govern va avisar-nos que totes les convocatòries d’aquest partit són considerades com conflictives”.

Aquesta imputació és un pas més en la persecució que estan realitzant des de fa 20 anys a Jordi Sebastià, des que aquest realitzara, en la seua faceta de periodista, una sèrie de reportatges d’investigació sobre alguns personatges i els seus negocis vinculats a partits ultres. Cal recordar, que la revista en la que treballava Jordi Sebastià ja va guanyar una sèrie de judicis al voltant de les informacions publicades sobre el món ultra valencià i que el propi Sebastià, i algun company més, tingueren protecció policial durant una temporada per les amenaces rebudes per l’entramat ultra.

“És molt trist, ha assenyalat l’Alcalde de Burjassot, que aquesta imputació arribe precisament quan es compleix el vintè aniversari de l’assassinat de Guillem Agulló i Salvador, els assassins del qual tenien i continuen tenint vinculacions amb l’extrema dreta valenciana. I que el mateix partit que m’acusa d’impedir la llibertat d’expressió i incitar l’odi tinga imputats, que en breu seran jutjats en l’Operación Panzer per tindre armament prohibit a les seues cases i organitzar escamots neonazis”