Bota al contingut principal

Ontinyent acollirà del 24 al 26 de maig el Festival Internacional de Cinema de Medi Ambient (FICMAO) que està organitzat per la regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Ontinyent i que tindrà com a seu central el Centre Cultural Caixa Ontinyent.

 

El FICMAO exhibirà 6 documentals de països com Colòmbia, Holanda o EEUU, un curtmetratge infantil d’animació i 8 curts. A més de les projeccions els dies centrals del festival, la setmana prèvia el FICMAO es desplaçarà fins a algunes associacions veïnals, per tal d’apropar el festival als barris.  A més de les exhibicions, en el marc del festival s’ha organitzat un taller sobre el llenguatge audiovisual, tallers infantils al carrer Major per al dissabte 25 per la vesprada i dos espectacles, un amb l’actriu Maria Juan i un altre amb la contacontes, Almudena Francés.

El FICMAO 2013 és un projecte de la regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Ontinyent,  que compta amb el suport de Caixa Ontinyent i amb la col·laboració del Cine Club Utiye, la Colla Ecologista l’Arrel, Ontinyent en Bici, la Coordinadora Ecologista de la Vall d’Albaida (CEVA), el Centre Excursionista d’Ontinyent i el FICMA. De fet, tots els documentals i curtmetratges que es projectaran procedeixen d’aquest prestigiós festival barceloní (FICMA), que està en marxa fa dues dècades.

El regidor de Medi Ambient, Fran Quesada, ha explicat que “el FICMAO pretén ser una finestra cap a produccions audiovisuals d’arreu del món que tenen la seua mirada centrada en qüestions mediambientals, enteses aquestes en un sentit ben ampli, temàtiques que tenen rellevància en la nostra vida i en la del planeta”, destacava.

L’any passat ja s’organitzà una mostra de cinema ambiental més modesta, que enguany s’ha volgut eixamplar en continguts i en activitats, i que s’ha anomenat FICMAO. Se’n pot seguir la informació a ficmao.blogspot.com.es