Anar directament a les notícies

L’Ajuntament d’Almussafes organitza unes Jornades d’Orientació Laboral per a jóvens i desocupats

Publicat el en Governs amb Compromís

Des de fa cinc anys, el consistori d’Almussafes programa unes jornades d’ocupació centrades principalment en la població desocupada i, més concretament, en el col·lectiu de jóvens. Es tracta d’una iniciativa destinada a facilitar la inserció laboral dels veïns i veïnes que es troben en situació de desocupació, un 11 per cent de la població activa.

El programa d’esta nova convocatòria, organitzat conjuntament pels departaments d’Ocupació i Joventut de l’ajuntament es va inaugurar ahir dilluns dia 13, a les 18 hores, per part de la regidora d’Ocupació, Mª Carmen Santos Juanes, i de l’edil de Joventut, Carles Grancha. Mig centenar de veïns i veïnes van assistir a l’acte, en el que es va presentar la nova pàgina web d’ocupació de l’Agència de Desenrotllament Local, almussafes.portalemp.com.

Prèviament, les autoritats van anunciar les distintes iniciatives que integren la nova edició del programa d’orientació laboral, que també incorpora tres tallers d’accions d’orientació convocats pel SERVEF, que es van iniciar ahir dilluns i que es clausuren dijous que ve. Mes de cinquanta ciutadans participen en estos tres programes, en les que s’impartix informàtica bàsica per a la busca d’ocupació, a més d’investigar el nou portal d’ofertes d’ocupació del SERVEF (GVAJOBS). Fer-se visible en Internet, utilitzant les xarxes socials i professionals com a ferramentes per a trobar treball és una altra de les qüestions integrades en les esmentades accions d’orientació, que impartiran, tècnics d’orientació laboral.

Així mateix, a les 18 hores de hui dimarts, Silvia Soriano, responsable de recursos Humans de l’empresa Kemmerich Ibèrica, S.L. amb seu en el parc industrial Rei Joan Carles I, impartix una conferència en què analitzarà quins perfils busquen les empreses en els candidats a un lloc de treball. Per la seua banda, demà dimecres dia 15, de 16 a 18 hores, Isidro Campo, tècnic del CEEI (Centre Europeu d’Empreses Innovadores) dirigirà un taller destinat a persones emprenedores que tinguen la intenció d’acollir-se a les ajudes convocades pel propi Ajuntament d’Almussafes, en el marc del Pla Estratègic d’Ocupació. L’anàlisi dels elements que definixen un model de negoci i el programa Emprendeplus seran dos de les qüestions que s’abordaran durant el taller.

Les Jornades d’Ocupació 2013 també integren una Taula Redona, que se celebrarà a les 17.30 hores de dijous que ve en la sala de conferències del Centre Cultural, en la que s’analitzarà com utilitzen les empreses les xarxes socials en l’actualitat. Pedro Valero, director del Centre SERVEF d’Ocupació, moderarà el debat en què exerciran de ponents Mattia Pantaloni, director executiu de videoCVon, Miguel Aucejo, fundador de www.Breakmoon.Com, el primer portal europeu de Cupons Descompte de Compra Col·lectiva i membre de la Junta Directiva d’AVALNET (Associació Valenciana que aglutina a les empreses i professionals d’Internet), Nuria Ramírez, orientadora laboral i coach personal i Jose Antonio Ros, president de l’Associació de Desocupats Actius d’Almussafes (ADIGA).