Bota al contingut principal

El GM Bloc-Compromís va presentar una moció en desembre de 2011 referent a la baixada de l’IBI del 0,9 al 0,8, i va ser aprovada amb els vots a favor del PP. Hem de recordar va ser el recaptador qui no va enviar  a publicar al BOP la modificació acordada, la qual cosa va provocar que la moció no es poguera aplicar i per tant el rebut apareguera  sense cap tipus de modificació, mantenint-se al 0,9.
Davant d’això el BLOC- Compromís va proposar la solució de demanar la responsabilitat patrimonial a l’Ajuntament, que no és cap altra cosa que tornar els diners als veïns i veïnes si, al final, es grava l’impost al 0,9.

Els nacionalistes van mantindre reunions amb l’Alcaldia i la Diputació Provincial de Castelló per tal d’incloure la seua proposta de tornar els diners als ciutadans i ciutadanes, i això va donar com a fruït la baixada al 0,8.

El regidor del BLOC-Compromís ha manifestat que “nosaltres, així ho demostren les actes municipals, vam preparar i presentar la moció que permetrà que la pressió fiscal dels moncofins i moncofines disminuïsca, la qual cosa suposarà un estalvi del 10% per a les butxaques del contribuent. Quan es va presentar el problema, ens vam afanyar a buscar i trobar una solució, en lloc de crispar  la gent. La gent necessita noves formes de fer política, política de baix cap a d’alt”.
Els ciutadans podran comprovar la situació quan arribe el mes de juny, quan es fa la recaptació de l’impost referit.