La Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives i la Diputació de València col·laboraran en la posada en marxa d’infraestructures de caràcter social per valor de 17,3 milions d’euros, que permetran la consolidació i el manteniment d’una xarxa assistencial pública.
Així ho ha explicat la vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, qui té previst reunir-se amb la vicepresidenta de la Diputació de València, Maria Josep Amigó, per treballar de manera coordinada en les condicions del conveni que permeta a ambdues institucions establir una col·laboració que ja queda reflectida en els pressupostos de l’any vinent.
Oltra i Amigó ja van mantenir una primera reunió a principis de mes, en què van acordar que la Diputació es comprometia a assumir la despesa de la construcció dels centres i la Generalitat es faria càrrec de l’equipament i funcionament dels recursos, mentre que cada ajuntament aportarà la cessió dels terrenys necessaris perquè aquestes infraestructures siguen una realitat.
Aquesta col·laboració sorgeix de les necessitats que s’han manifestat des de diferents municipis de remodelació o nova construcció de diversos centres destinats a residències i centres de dia per a gent gran, amb diversitat funcional, menors, i, molt especialment, a les persones amb malalties mentals greus.
“Els governs valencians del canvi que continuem apostant decididament per treballar de forma coordinada i col·laborativa, tenim com a prioritat situar en el centre de les nostres polítiques a les persones i que les nostres accions tinguen com a premissa millorar la vida dels valencians i les valencianes”, ha manifestat la vicepresidenta i consellera d’Igualtat.
Oltra ha manifestat el seu compromís, i el de la Diputació, per acabar amb una política de retallades que ha impedit “la creació i manteniment d’una xarxa pública en condicions adequades per a prestar els serveis corresponents” i ha incidit que la constitució de la mateixa “és una de les prioritats sobre les quals cal treballar conjuntament des de les institucions”.
En aquest sentit, ha explicat que després del mapa de recursos que s’ha desenvolupat recentment des de la Conselleria, “es comença a tenir una visió més concreta del mapa de necessitats per a tot el territori, basat en criteris objectius com, les necessitats de la ciutadania, la territorialització, els recursos propis dels municipis, i altres variables com les comunicacions i els serveis pròxims complementaris”.
“Amb aquestes i altres dades, la Generalitat podrà establir criteris per atendre totes les necessitats presents i també futures, perquè el pla no només s’ha de basar en la immediatesa de les necessitats, que en són moltes, sinó que té una clara visió de futur”, ha manifestat.