Bota al contingut principal

La portaveu adjunta de Compromís, Mònica Álvaro, i la també diputada de Compromís, Nathalie Torres, han registrat una proposta arran de l’agressió homòfoba contra un professor de l’IES Les Alfàbegues de Bétera, sol·licitant el Consell a instar el Govern central a impulsar la seua Llei LGTBI, ampliant els drets i la protecció del col·lectiu en tot l’Estat, inclòs l’àmbit educatiu.

Segons Álvaro, portaveu de Compromís a la Comissió de Polítiques d’Igualtat de Gènere i LGTBI, “l’atac homòfob de la passada setmana a este professor del centre educatiu Les Alfàbegues no és un fet aïllat, ja que la violència i les múltiples formes de discriminació que es produeixen cap a persones LGTBI són una realitat molt present a la nostra societat”.

“L’Observatori Valencià contra la LGTBIfòbia va registrar 140 agressions l’any 2020, el que va suposar un augment del 26% enfront de les 111 que es produïren l’any 2019, sense oblidar que també cal tindre en compte que no totes les agressions es denuncien. Per això, la visibilització, la condemna i el suport de les institucions són fonamentals perquè les víctimes confien en el sistema i denuncien les agressions”, ha indicat.

D’altra banda, la portaveu de Compromís a la Comissió d’Educació i Cultura, Nathalie Torres, ha afegit que “és important continuar treballant per la prevenció, per garantir l’atenció i l’acompanyament judicial als processos i, en definitiva, per aconseguir l’eradicació de la violència contra les persones per la seua orientació sexual. Cal continuar treballant des de l’educació, que és i serà la millor ferramenta per la prevenció d’aquestes actituds. Per això considerem que és important continuar treballant en la línia d’augmentar els recursos i esforços per implementar la cultura de la diversitat, la pau i la convivència als centres educatius i, al mateix temps, garantir societats lliures d’odi”.

“Per tot això, des de Compromís condemnem i rebutgem les agressions LGTBIfòbiques a les aules valencianes, així com totes les agressions per motius d’orientació sexual, expressió o identitat de gènere, dins i fora dels centres educatius. I instem el Consell a continuar desenvolupant tots els instruments previstos en la Llei Valenciana d’Igualtat de les Persones LGTBI i la Llei Integral del Reconeixement del Dret a la Identitat i a l’Expressió de Gènere”, ha conclòs Nathalie Torres.