S’impulsarà la implantació dels sistemes de gestió ambiental a les empreses (EMAS) per avançar en la compatibilitat entre el medi ambient, l’economia i l’empresa.
Lluita contra la contaminació atmosfèrica: Pla dactuació per la millora de la qualitat de l’aire amb l’objectiu de reduir l’emissió de contaminants i ajustar els nivells de qualitat de l’aire als estàndards europeus.
Pla d’actuació per la millora de la qualitat de l’aire a la regió metropolitana de València i verificar el compliment de les mesures que s’establisquen.
Assolir les inversions en transport públic necessàries fins que s’aconseguisca que una part considerable dels desplaçaments deixen de realitzar-se en vehicle privat.
Continuar el procés d’adaptació i renovació del transport públic cap a un nivell zero o proper a zero d’emissions.
Aplicar noves mesures de correcció dels nivells de contaminació de l’aire, especialment pel que fa al diòxid de nitrogen, a partir de l’anàlisi conjunt de les principals àrees metropolitanes europees relatives a la delimitació de zones de baixes emissions, limitacions de velocitat o peatges urbans, entre d’altres.
Fomentar la millora del comportament ambiental de les empreses, especialment de les més contaminants, a través de sistemes voluntaris de gestió ambiental que permeten a les organitzacions avaluar i millorar el seu comportament ambiental (EMAS i ISO-14001).
Ajuts per la reconversió i adequació dels sistemes productius industrials per incorporar tecnologies més netes. Ajuts per a noves empreses o activitats que incorporen tecnologies no contaminants o més eficients en l’ús de recursos bàsics com aigua, energia o matèries primeres.
Ajuts a la investigació pública en processos industrials menys contaminants i en reutilització de subproductes. Investigació, assessorament i subvencions per a la substitució i eliminació dels COP (contaminants orgànics acumulatius i persistents) dels diferents processos industrials.
Incrementar la xarxa de mesuradors de la contaminació atmosfèrica i aquàtica, en col·laboració amb els ajuntaments.
Publicació de les dades de contaminació de manera notòria, accessible i de fàcil comprensió per la població. Informació adequada i actualitzada puntualment de les superacions dels llindars de protecció.
Lluita contra la contaminació acústica, lumínica, odorífera, i electromagnètica.
Desplegament de la Llei contra la contaminació acústica i reforçar els mecanismes de suport als ajuntaments per a la seua aplicació. Pel que fa a la lluita contra la contaminació lumínica, també cal reforçar els mecanismes de suport als ajuntaments i les empreses del sector.
Aprovar la llei de prevenció de la contaminació odorífera i el seu desplegament reglamentari.
Pel que fa a la contaminació electromagnètica, impulsar la realització d’un mapa electromagnètic del País Valencià i fomentar la realització d’estudis imparcials per determinar els efectes de les radiacions electromagnètiques sobre la salut.