Impuls del Pla per al desenvolupament dels Serveis socials així com d’un nou Pla d’Ordenació dels Serveis Socials Generals i Especialitzats que atenga la necessària comarcalització, municipalització i inclusió de la participació de la iniciativa social en la xarxa pública de serveis socials.
Enfortiment i millora de l’estructura pública de la xarxa de serveis socials generals, millora de la seua estructura organitzativa i establiment d’un pla de finançament estable mitjançant l’increment del pla concertat de serveis socials que gestionen els ajuntaments que possibilite la projecció de programes i prestacions bàsiques socials adequades a les
noves necessitats i demandes de la ciutadania.
Desenvolupament d’un Pla marc de millora i inclusió social per a zones i barris d’acció preferent.
Creació d’una infraestructura actualitzada com a xarxa de centres socials generals i especialitzats que possibilite abaixar el ràtio de població atesa, estenga els seus serveis i canalitze les noves necessitats i demandes socials.
Creació de plans sectorials per col·lectius amb necessitats prioritàries entre els quals es destaquen: menors, majors, immigració, discapacitats psíquiques i físiques, violència de gènere. Així com dotació de noves infraestructures assistencials, terapèutiques i rehabilitadores junt a programes especialitzats.
Creació d’un mapa social de recursos i d’un Observatori Social que analitze i oriente les accions polítiques en matèria de benestar social que es realitzen des de l’administració.
Regulació de subvencions i convenis mitjançant un concert anual temporalitzat anualment de forma estable.
Impuls d’una normativa autonòmica que determine bases, requisits i condicions dels serveis prestats per empreses privades a fi de reduir i eliminar la privatització i externalització de serveis.
Carta de Drets Socials com a instrument de participació i acció que servisca per a impulsar els drets de tenir una informació ràpida i clara, un tracte personalitzat, qualitat en els serveis públics, l’elecció del professional, la supervisió conjunta i l’equilibri territorial.
Aprovar una Llei de foment del tercer Sector social a fi de millorar aspectes de reconeixement, finançament i independència d’entitats sense ànim de lucre en matèria de benestar social.
Fer efectiu el dret a una renda de ciutadania, reformant l’actual legislació.